Demir, “Öncelikli amacımız, Kars halkına kesintisiz elektrik sunmaktır”

Demir, “Öncelikli amacımız, Kars halkına kesintisiz elektrik sunmaktır”

ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Zafer Demir, göreve gelmesinin ardından ilk toplantısını gazetecilerle yaptı.

Turgut KAYA

1 Temmuz itibariyle Kars İl Koordinatörlüğü görevine başladığını belirten Koordiatör Demir, öncelikli hedeflerinin Gazi Şehir Kars’ın güzel insanlarına kaliteli, kesintisiz elektrik sunmak ve bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar sunmak olduğunu söyledi.

Kendisine İşletme Müdürü Abdülsamet Aydın ve Müşteriler Müdürü Emine Öztürk’ün de eşlik ettiği
Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada; 2023 yılı dahil olmak üzere ARAS Elektrik olarak Serhat diyarı olan Kars’a devir sonrası toplam 1 milyar TL tutarında yatırım yaptıklarını söyledi.

Yatırımlarının devam ettiğini de açıklayan ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Zafer Demir; “Kamu hizmeti yapmakta olan bizlerin vatandaşımızla aramızdaki köprü görevini görmektesiniz. Bu sebeple ilk toplantımızı sizlerle yapmak istedik. 10 yıldır ARAS EDAŞ bünyesinde çeşitli görevlerde bulundum. 2021 Haziran ayında Kars Sistem İşletme Müdürü olarak başladığım görevime 1 Temmuz itibariyle Kars İl Koordinatörü olarak devam etmekteyim.

Öncelikli hedefimiz Gazi şehrimizin güzel insanlarına kaliteli, kesintisiz elektrik sunmak ve bölgemize sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar sunmaktır. Bu sebeple 2023 yılı dahil olmak üzere ARAS Elektrik olarak Serhat diyarı olan Kars İlimize devir sonrası toplam 1 milyar TL lik yatırım yaptık ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Amacımız elektrik alt yapısını güçlendirerek abone memnuniyetini üst seviyede tutmaktır.

Sürdürülebilirlik ve Kaliteli enerji kullanımı için 2023 yıl sonunda 40 farklı tesis projemizi hayata geçireceğiz. Ayrıca 2024 yılı içinde planlama ve Projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bununla beraber kendi personelimizle mevcut hatlarımıza aralıksız bakım çalışmaları yapmaktayız.

Elektrik dağıtım şebekelerinin işletilmesi konusunda en büyük problemlerimizden biri olan kayıp kaçak konusunda çalışmalarımız devam etmekte olup 2023 Haziran sonu itibariyle kayıp kaçak oranımız %15 lere kadar gerilemiştir. 2023 yıl sonunda %12 lere kadar düşürmeyi planlamaktayız. Önceki İl Koordinatörümüz Ahmet İsabeyoğlu’ndan aldığımız hizmet bayrağını en iyi şekilde taşıyıp kaliteli enerji kullanımı konusundaki hedeflerimize ulaşacağız.

Hicri takvimin ilk ayı olan muharrem ayındayız. Efendimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve yol arkadaşlarının şehit edildiği aydayız. Bu vesileyle Kerbela şehitleri ile birlikte vatanımız için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.

demir-oncelikli-amacimiz-kars-halkina-kesintisiz-elektrik-sunmaktir-2.jpeg

demir-oncelikli-amacimiz-kars-halkina-kesintisiz-elektrik-sunmaktir-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber