Çıldır’da Zifte Yapışan Yavru Köpekler Böyle Kurtarıldı

Çıldır’da Zifte Yapışan Yavru Köpekler Böyle Kurtarıldı

Çıldır’da yol kenarına dökülen yakıt atıklarına yapışan yavru köpekler işçiler ve askerlerin çabası sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çıldır Aktaş Gümrük kapısında yol çalışması yapan özel bir firmanın çalışanları yol kenarında zifte yapışmış yavru hayvanları fark edince yavru köpeklerin yardımına koştu. 

 İran’a giden bir TIR'ın tankerini boşalttığı belirtilen zifte bölgede bulunan köpekler yapışarak mahsur kaldıkları, ziftten kurtulamayan köpeklerin sesleri üzerine gelen işçiler, bir süre yavru köpekleri kurtarmaya çalışmasına rağmen başarılı olamayınca yakın bölgede bulunan jandarma ekiplerinden destek istediler. Bölgeye gelen askerler işçilerle birlikte zifte saplanan yavru köpekleri kurtarmayı başardı. Su ile köpekleri yıkayan askerler ve işçiler yaralanan köpeklere ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları barınağa bıraktılar.

Çalışan İşçiler, “Gümrük kapısında yol yapımında çalışıyoruz. İran’dan Gürcistan’a bitüm (zift) taşıyan bir tanker gümrük kapısında yol kenarına dökmüş. Köpekler de içine girince bir daha çıkamamışlar. Yapı firmasında çalışan harita ekibi olarak gördük ve çıkarmaya çalıştık ancak başaramadık. Askerler yardıma gelip çıkarttılar” ifadelerini kullandı.

aw769300_01.jpgaw769300_02.jpgaw769300_03.jpgaw769300_04.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan