Çıldır Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Çıldır Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Ardahan´ın Çıldır ilçesinde bu yıl 4´üncüsü düzenlenen Uluslararası ´Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni´ renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 50 santim kalınlığındaki tamamı buzla kaplı Doğu Anadolu´nun Van Gölünden sonra 2.büyük gölü ola

 Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 50 santim kalınlığındaki tamamı buzla kaplı Doğu Anadolu’nun Van Gölünden sonra 2.büyük gölü olan Çıldır Gölü üzerinde düzenlenen etkinliklere dünyanın birçok ülkesinden de basın mensupları ve kış turizmi temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinliklerde ilk olarak Gürcistan’dan katılan folklor ekibinin buzlu göl üzerindeki dans gösterisi yer aldı. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan dans gösterisi sonrasında Çıldır Gölü üzerinde ellerinde Türk bayrağı ve flamalarla Osmanlı kıyafetli geçiş ve atlı kızaklarla bayraklı geçiş töreni düzenlendi.

Ardından Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy birer konuşma gerçekleştirerek, katılımcıları selamladılar.

İlk olarak atlı kızak yarışlarıyla start alan etkinliklerde gelenek bozulmadı ve atlı kızak yarışlarında 8 birinciliği olan Tekin Akçay, 9’uncu şampiyonluğuna uzandı. Daha sonra düzenlenen rahvan at yarışları da kıran kırana geçti. Dörtnal at yarışında ise bir atın dengesini kaybetmesi ve üzerindeki biniciyle birlikte buzlu göl üzerinde takla atması izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Yarışların sonunda yarışmada derece yapanlara kupaları ve madalyaları takdim edildi.
Yediden yetmişe her yaş gurubundan vatandaşın katıldığı festivalde buzlu göl üzerinde ata sporumuz olan at üzerinde okçuluk gösterisi ve cirit gösterisi de katılımcıların beğenisine sunuldu. Festivale yerli ve yabancı yüze yakın foto muhabirinin katıldığı da dikkatlerden kaçmadı. Programın sonunda Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Uğur Özen ve ekibi tarafından yapılan Çıldır’ın özelliklerinin yansıtıldığı Şeytan Kalesi, Aşık Şenlik ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kardan heykelleri büyük ilgi gördü.

Festivale Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan