Çiftçilere Pasaport Sorgulama Sistemi!

Çiftçilere Pasaport Sorgulama Sistemi!

Büyükbaş hayvan varlığı sıralamasında ilk beşte olan Kars´ta üreticilere Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir hizmet daha uygulamaya koyuldu.

Büyükbaş hayvan varlığı sıralamasında ilk beşte olan Kars’ta üreticilere Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir hizmet daha uygulamaya koyuldu.
Kurulan bu sistem ile üreticiler işletmesindeki hayvanın aşılarını ve hareketlerini pasaportunu sisteme okutarak görecek. Ayrıca hayvan sevki konusunda da lider durumda olan Kars’ta 2016 yılında 127.337 adet Büyükbaş, 232.698 adet Küçükbaş hayvanın sevki gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından belirlenen yurtiçi hayvan sevkleri nedeniyle üreticilerin elindeki hayvanların satışa uygun olup, olmadığını müdürlüğe kurmuş olduğumuz bu sistem sayesinde hiçbir personele ihtiyaç duymadan kontrollerini yapabilecek.
Sistem; Tarım Bakanlığı Hayvan Kayıt Sistemine bağlanan ayrı bir programın kurulması ile gerçekleştirildi. Pasaport üzerinde bulunan barkodun, barkod okuyucuya okutulması sonucu; programın çalışmaya başlayarak Bakanlığımız kayıt sisteminden pasaportla ilgili hayvan aşılama ve sevke uygun olup olmadığını gösterip, bilgiler ekranda görülecek olup üreticiler veya alıcılar bu sistemle almak ya da satmak istedikleri hayvanların durumlarını anında ekranda görerek işlemlerini en kısa sürede tamamlayacak. Bu sistemin üreticilerimize ve İlimize hayvan almaya gelen işletme sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. (KHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber