Cıbıltepe, Kafkaslar'ın parlayan yıldızı olacak"

Cıbıltepe, Kafkaslar'ın parlayan yıldızı olacak"

Türkiye'nin son zamanlarda kış turizminde parlayan yıldızı haline gelen Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak tutkunlarının akınına uğruyor

Sarıkamış Belediye Başkanı Toksoy:
- "Cıbıltepe, ülkemizin ve Kafkaslar'ın parlayan yıldızı olacak. Burası önümüzdeki dönemde yeni mekanik tesisler, gondol liftlerin yapılması ve alternatif pistleriyle turizme önemli katkı sağlayacak"
- Kayak Antrenörü Usta:
- "Otellerimizde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Pistlerimiz insanlarla doldu, kar kalınlığı yeteri seviyede. Kar miktarı nisan ayına kadar yetecek durumda"

 

Türkiye'nin son zamanlarda kış turizminde parlayan yıldızı haline gelen Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak tutkunlarının akınına uğradı.

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı, çığ tehlikesin olmadığı, kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle dünyanın en güvenli kayak merkezlerinden biri olma yolunda hızla gelişen 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'deki tesisler yarıyıl tatilinde doldu.

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözde kış turizm merkezlerinden olan Cıbıltepe'deki pistlere akın eden kayak tutkunları, sarıçam ormanları arasında, kristal kar üzerinde, kayak ve snowboard kaymanın keyfini yaşatıyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalitesi ve pist bakımından dünyanın önemli kayak merkezleri arasında bulunan Cıbıltepe'de, kayak sezonunun bu sene bereketli başladığını söyledi.

Mekanik tesislerin tam randımanlı olduğunu, 9 pistin de tamamının açık durumda olduğunu, sömestir dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanından kayakseverlerin kayak merkezine akın akın geldiğini vurgulayan Toksoy, "Yaklaşık 15 otel ve bir o kadarda apart var ve hepsi doldu. Kayak merkezinin her tarafı cıvıl cıvıl, yeni kayak öğrenenlerle zorluk derecesine göre bütün pistlerimiz doldu." dedi.

- Dağlar birbirine "bağlanacak"

Toksoy, Cıbıltepe'nin ülke ve bölge turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Cıbıltepe, ülkemizin ve Kafkaslar'ın parlayan yıldızı olacak. Burası önümüzdeki dönemde yeni mekanik tesisler, gondol liftlerin yapılması ve alternatif pistleriyle turizme önemli katkı sağlayacak. Bunun yanında yeni master planıyla Sıpkaç, Balıklı ve Ağbaba dağlarında yeni mekanik tesisler ve pistlerin yapılması ve bu dağların bir birine bağlanmasıyla Sarıkamış ülkemizin göz bebeği, Kafkaslar'ın akın edeceği ciddi bir kayak merkezi haline gelecek."

- Doğu Ekspresi bölgeye hareketlilik kazandırdı 

Son günlerde popüler olan Doğu Ekspresi'nin turizme ivme kazandırdığını dile getiren Toksoy, "Bugünlerde Kars bölgesine gelen misafirler Doğu Ekspresi ile geliyor. Şu anda aldığımız bilgilere göre 14 bin kişinin bu trene binmek için sıra beklediğini öğreniyoruz. Bu trenle gelenler Karsbölgesindeki tarihi, turistik mekanları gezip yöresel lezzetlerden tadıyor, aynı zamanda ilçemize gelip kristal kar üzerinde sarıçam ağaçları arasında kayağın keyfini doyasıya yaşıyor. Biz buradan söylüyoruz, kayakseverler, doğaseverler ve bütün vatandaşlarımın bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Kayak Antrenörü Tarkan Usta ise kayak merkezine bu sezon beklenenin üzerinde ilgi olduğuna işaret ederek, "Tüm otellerimiz tam kapasiteyle çalışıyor. Otellerimizde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Pistlerimiz insanlarla doldu, kar kalınlığı yeteri seviyede. Kar miktarı nisan ayına kadar yetecek durumda. İnşallah kazasız belasız karlı bir sezon olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Cıbıltepe'ye gelenler, kayak ve kar üstünde mangal keyfini yaşıyor. Mangal yakan vatandaşlardan Ali Çelik, "Sarıkamış'ta kayak ve mangal keyfi güzel oluyor. Herkesin bu zevki tatması lazım." dedi. 

Türkiye'nin son zamanlarda kış turizminde parlayan yıldızı haline gelen Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak tutkunlarının akınına uğradı. Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı, çığ tehlikesin olmadığı, kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle dünyanın en güvenli kayak merkezlerinden biri olma yolunda hızla gelişen 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'deki tesisler yarıyıl tatilinde doldu.

aa

20180125_2_28310651_30128083_web.jpg20180125_2_28310651_30128082_web.jpg20180125_2_28310651_30128089_web.jpg20180125_2_28310651_30128091_web.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sarıkamış