CHP'den AK Parti'ye Çağrı!

CHP'den AK Parti'ye Çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman, AK Parti Hükümetine çağrıda bulunuyoruz. Dogalgaza, elektriğe, akaryakıta ve telefon iletişimine %50 indirim yapın.

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman bir açıklama yaparak AK Parti Hükümetine şöyle seslendi, 
"AKP Hükümeti'ne çağrıda bulunuyoruz. İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve iktisadî durumu dikkate alınarak toplumumuzun mağduriyetini gidermeye yardımcı olmak için; Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta ve telefon iletişimine %50 indirim yapın. Çiftçimize bir kereye mahsus motorin ve gübreyi ücretsiz verin. Esnafımıza borç değil maddi destek sağlayın. Şoför esnafımızın ve mağdur olan tüm küçük ölçekli esnafımızın bankalara olan borcu devlet tarafından ödensin. Asgari ücretten vergi kaldırılsın, zor durumda olan evine ekmek götüremeyen ve kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımıza sicil affı çıkarılsın. Hayvancılık can çekişiyor, halkımızın büyük bir bölümü hayvancılıkla geçiniyor. Şap gerekçesiyle hayvan pazarı kapalı, halk hayvan alıp satamıyor, salgın sebebiyle dışardan tüccar da yok. İl Tarım Müdürlüğü veteriner hizmetlerini ve ilaçları ücretsiz uygulasın. 
Vatandaşa evde kalın demek kolay. Koranavirüs nedeniyle iş yerleri kapanan ve bu iş yerlerinde çalışan işçilerin maddi durumları hiç iyi değil. Çünkü çoğu gündelikçi yevmiyelerle evlerini geçindiriyorlar. Bu esnaf ve çalışanlara kira ve gıda yardımı yapılmalıdır. Kimsesiz yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza aralıksız gıda yardımı ve hijyen bakımı yapılmalıdır. Hükümetimiz evde kalın demek yerine vatandaşımızı evde tutmayı başarabilirse, Dünyanın, ülkemizin ve ilimizin başına musallat olan bu Koronavirüs belasından en kısa zamanda az bir hasarla kurtulmuş oluruz." dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber