CHP Kars İl Başkanlığından 23 Nisan Kutlaması

CHP Kars İl Başkanlığından 23 Nisan Kutlaması

CHP Kars İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle alternatif kutlama programı gerçekleştirdi. 

Tacettin DURMUŞ

Kutlama etkinliğinde CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman tarafından Hükümet Konağı önünde bulunun Atatürk anıtına çelenk sunuldu ardından da saygı duruşunda duruldu.

Kutlama programına CHP Kadın Kolları MYK üyesi Nejla Erdem, DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, Gelecek Partisi Kars İl Başkanı Yavuz Yazar, Saadet Partisi Kars İl Başkanı Erkan Timuroğlu ve partililer katıldı. 

Çelenk koyma sonrası bir konuşma yapan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ülkemize ve ülkemiz çocuklarına armağan eden Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve ilk meclisin kurucu üyelerini minnet ve şükranla andığını söyledi.

Konuşmasında özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanağının ‘Ulusal Egemenliktir’ olduğuna da dikkat çeken CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman şu ifadeleri kullandı:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da Milli Egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." "Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı Ulusal Egemenliktir."    Bağımsızlık, uğruna canını feda eden toplumların hakkıdır. Ulusal Egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

Ulusal Egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı Milli Egemenliğimizin ve Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında, 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz kendi kaderini kendi belirlemiş, ülkemiz tüm güçlükleri aşan milli bir iradeyle, dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır. Güzel ülkemizin tüm vatandaşları eşit haklara ve sorumluluğa sahiptir. Hiç kimse diğerinden üstün değildir; herkes milli iradenin ortak parçasıdır. Bu iradenin merkezi ise bizzat milletimizden aldığı vekâleti yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu bağlamda vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak öncelikle milletin vekillerinden oluşan TBMM’nin görevidir.

Öte yandan esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Dolayısıyla çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye’dir.
 
Hak, hukuk, adalet, eşitlik ve kardeşçe bir arada aydınlık geleceğimizi kurarak çocuklarımıza miras bırakacağımız yeni bir yaşama hakkı için 14 Mayıs çok önemlidir. Güçlü demokratik parlementer sistemi ile yaşanabilir bir sistemi halkımızın iradesiyle başaracağız. Buna yürekten inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin kuruluşunun 103. Yıl dönümünde başta Büyük Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden Kahramanlarımızı, Şehit ve Gazilerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, her çocuğun yüzünün güldüğü, kalbinin sevgiyle ısındığı bir Türkiye diliyorum.”

chp-kars-il-baskanligindan-23-nisan-kutlamasi-(6).jpg

chp-kars-il-baskanligindan-23-nisan-kutlamasi-(1).jpgchp-kars-il-baskanligindan-23-nisan-kutlamasi-(2).jpgchp-kars-il-baskanligindan-23-nisan-kutlamasi-(3).jpgchp-kars-il-baskanligindan-23-nisan-kutlamasi-(5).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber