CHP Kars İl Başkanı Toraman'ın 1 Mayıs Mesajı

CHP Kars İl Başkanı Toraman'ın 1 Mayıs Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Toraman, 1 Mayıs işçi Bayramı mesajında Salgından etkilenen büyük bir kısmının işçilerin oluşturduğunu ve devletlerin üretimin devamlılığı için bu konuda her herhangi bir çalışmanın olmadığını ifade ederken  yayınladığın Kutlama mesajının içeriği ise şu şekildeydi. 

“1 Mayıs kutlamaktan onur duyduğumuz, işçilerimizin, emekçilerimizin alın teriyle kazanan herkesin bayramı.  
Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart’ta ilan ettiği Salgın dünyanın dört bir yanında büyük bir halk sağlığı sorunu olarak yaşanıyor. Salgının en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır.

Dünyanın her yerinde iktidarlar, bir yandan Salgını durdurmak için önlemlere girişirken diğer yandan da “üretimin devamlılığı” adı altında işçileri, emekçileri işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esamisi okunmayan koşullarda virüsle burun buruna çalıştırmaktan vazgeçmemiştir.

1 Mayıs’ta bu kez meydanlarda değiliz fakat bu durum, emek ve dayanışma mücadelemizden, inancımızdan, coşkumuzdan bir gram dahi eksiltmeyecek. Madencilerimiz, Fabrika işçilerimiz, Kargo çalışanları, postacılarımız, fırıncılarımız, sağlık çalışanlarımız, kısacası bu zor günlerde dahi evde kalma lüksü olmadığı için sokakta alın teri döken ekmek parasını çıkaran işçi ve emekçi kardeşlerimiz bu senenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yıldızlarıdır. 

1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz: İşçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam istiyoruz.

Emeğin hakla buluşması, işçinin ve emekçinin yüzünün gülmesi için olmazsa olmazdır. İş cinayetlerinin, işsizlik sorununun, gelir dağılımındaki eşitsizliğin son bulduğu, yoksulluğun sona erdiği bir Türkiye temenni ediyor, partimiz ve örgütümüz adına tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarım. Yaşasın 1 Mayıs!”

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber