CHP: “Beka’ Algısı Oluşturarak Kars’ı Ayrıştırmayın!”

CHP: “Beka’ Algısı Oluşturarak Kars’ı Ayrıştırmayın!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman, kentteki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Merkez İlçe Başkanı Harun Özdemir ve CHP Kars, Ardahan, Iğdır Eğitim Bölge Koordinatörü Eksi Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ile birlikte gazeteciler ile bir araya gelen Taner Toraman, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler öncesi açıklamalarda bulundu.

Buluşmada açıklama yapan CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Kars’ta beka algısı varmış gibi yapılan açıklamaların Kars’ı ayrıştırmaya yönelik olduğunu söyledi. CHP olarak tek amaçlarını Kars halkına hizmet etmek olduğuna dikkat çekerek, “Kars’ta siyasi parti adayları herkes sahada, hepimiz iddialıyız. Ortak bir amacımız, şehre hizmet etmek, şehri güzelleştirmek, şehrin sıkıntılarına derttaş olmak, bütün aday arkadaşlarım da eminim ki ortak gayeleri budur.” dedi.

KARS’A HİZMET İÇİN YARIŞIYORUZ

Kars’ta ki AK Parti ile MHP ittifakına da göndermede bulunan Aras: Bir söylemi de burada vurgulamak istiyorum. Eminim ki Kars ta ki bütün siyasi partilerin belediye başkan adayları hizmet için yarışıyorlar. Kars’ta ama maalesef ki cumhur ittifakı işte beka sorunu ile çok sıkı vurgulanıyor. Bunu da biz anlamıyoruz. Eminim ki Kars halkı da anlamayacak. Çünkü bir hizmet yarışında beka sorunu da ne oluyor. Bu söylemlerle Kars’ı ayrıştırmanın hiçbir kimseye hiçbir siyasi partiye de katkısı olacağını ben zannetmiyorum. Biz hizmet için varız. Bizim başkan adayımız Taner Toraman’ın en büyük ideali öncelikle Kars'ı pırıl pırıl yapmaktır. Ama maalesef görüyoruz bazı aday arkadaşlarımız sanki farklı bir siyasi parti. Onların dışındaki bir parti sanki seçimi kazanınca Kars paramparça olacakmış. Kars’ta sanki beka sorunu var. Bu söylem ciddiye alınacak bir söylem de değil ve muhatap almıyoruz. Diğer tarafta bu ittifakta, millet ittifakında bizim Türkiye genelinde iyi parti ile ittifakımız vardı ama maalesef Kars’ta biz bu ittifakı gerçekleştiremedik. Bunun da çeşitli sebepleri vardı. Ama tamamen bizden kaynaklanan sebep değildir.  Bu tamamen iyi parti il başkanı ve iyi parti belediye başkan adayının taleplerine cevap veremememiz ve onların taleplerini yerine getirme imkanımız olmadığından böyle ittifakı gerçekleştiremedik. Eminim ki bu süreçte taban ve seçmen sandıkta ittifakı yapacaktır.” Diye konuştu.   

TANER TORAMAN: BİZ SADECE KARS’A NELER YAPACAĞIMIZI KONUŞUYORUZ”

İl Başkanı Mustafa Aras’ın ardından gazetecilere projelerini ve yapacakları işleri anlatan CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman da, ilgilerinden dolayı gazetecilere teşekkür etti. Gazeteciler aracılığıyla Kars halkına CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu’nun selamlarını ileten Toraman, 31 Mart’ta yapılacak olan seçime kadar kendilerini ve Kars için yapacaklarını anlatacaklarını söyledi.

BİZİM İTTİFAKIMIZ KARS HALKI İLEDİR

CHP’nin Kars’taki ittifakının Kars halkı olduğunun altını çizen Taner Toraman: “Bizim kendimizi anlatmaktan öte hiç bir düşüncemiz yoktur. Karslılara nasıl hizmet edebiliriz? Karsın geleceğine dönük, çocuklarımızın geleceğine dönük yaşanabilir sosyal belediyeciliğinin nasıl yürütüleceğine ilişkin tespitlerimizi önümüze koyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim ittifakımız tabandaki seçmenimizdir ve Kars halkıdır. Bizim hiç bir siyasi parti ile yakından uzaktan ne birliğimiz var ne siyasi alternatif olma gibi bir derdimiz var. Bizim ittifakımız, bizim siyasi beraberliğimiz Kars’ta yaşayan hemşerilerimiz ve seçmenlerimizdir. Bu böyle bilinsin.

BELEDİYEDE ÇALIŞAN TEK BİR HEMŞERİMİZİN SAÇININ TELİNE DOKUNMAYACAĞIZ

‘Taner Toraman seçildiğinde işe alınanların işten çıkarılacağı’ yönünden söylentiler çıkarılmaya çalışılıyor. Bunun doğru olmadığını siz basın aracılığı ile bildirmek istiyorum. Bizim çalışan hiçbir vatandaşımızın saçının teline dokunmayacağımızı ilan ettik.  Asgari ücretin 2 bin 20 olduğu Türkiye’de geçim standartlarına baktığımız zaman TÜİK verilerine göre de 5000 tl altında açlık sınırında yaşayan insanların asgari ücretli bir iş bulup çalışıyor olabilmelerine biz memnuniyetle karşılıyoruz. İşçilerin evlerine ekmek götürme derdi varken bizim onların işten çıkartmak gibi bir söylem geliştirmemizin ahlaklı bir tespit olduğunu düşünmüyorum. Biz çok net ifade ile söyledik hiç kimseyi işten çıkartmayacağız. Geldiğimiz de asgari ücretin 2 bin 20 tl olması yerine genel başkanımızın talimatları ile seçildiğimiz taktir de asgari ücreti 2 bin 200 tl olarak tespit edeceğiz ve emekçi kardeşlerimize de katkı sağlayacağımızı da söyledik.

BİZİM DİLİMİZ SEVGİ VE BARIŞ DİLİDİR

Taner Toraman diğer adaylara da başarılar diledi. Bizim meselemiz ayrıştırıcı bir dil değil. Biz sevgi dilini, barış dilini, kardeşçe bir arada yaşamanın önemli olduğunu söylüyoruz. Kars’ın yönetime ve yönetilmeye ihtiyacı var. Kars’ta yönetim ahlakı ortadan kaldırılmıştır. Siz basın emekçileri de bunu yakından takip ediyorsunuz. Her kurumun, her birimin ve her yerin bir yönetim şekli olmalıdır.  Kent anayasasını kaybetmiş kent yörüngesini kaybetmiş Kars’ta hayvanlar ile birlikte yaşıyoruz. Sokak hayvanları insanlarımızı ve çocuklarımızı tehdit eder hale gelmiştir. Şehrin en güzel en güzide yerlerinde ve en gelişmiş yerlerinde çamurdan geçemiyoruz. Saat 5’den sonra şehrimiz karanlık  ve çöpler ile birlikte yaşıyoruz. Kaldırım işgalleri var. Kars’ta caddeler cadde olmaktan çıkmış durumdadır. Vatandaş acilen sosyal belediyecilik, park, bahçe ve sosyal donatı merkezleri istiyor. Halkımız Porsuk Çayı gibi akan bir Kars Çayı istiyor. Üzerinde sandalla gezebileceğimiz bir Kars Çayı bizim için çok önemlidir. Bizim 24 saat içilebilir su özlemimiz var. Çöpler ile yaşamamamız gereken temiz bir çevremiz, sokaklarımız da çocuklarımızın oyun alanlarının yaratılabileceği sokak caddelerimiz de araçlarımızın kasislere düştüğünde, suyu sıçrattığında bizi kirletmeyen ve araçların amortisörleri kırılmayan bir cadde yapısına acil ihtiyacımız var. Bizim temel meselemiz bu.

BELEDİYENİN BORÇ YÜKÜ İLE KARŞI KARŞIYA

Biz mevcut belediyenin borç yükü ile karşı karşıyadır. Bir belediyenin yapısını nasıl demokratikleştirebiliriz? Nasıl bir sosyal belediyeciliğe dönüştürürüz? Halkımıza hizmet adına yola çıkarak kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Kars sanayi bölgesinde olanlar bizim hemşerilerimiz, ailelerimiz içler acısı bir durumda. Bu sorunların çözülmesi lazım. Bir kentin çağdaş bir kent olabilmesi için çocuklarının mutlu olduğu, yaşlılarının bakım merkezlerinde huzuru bulduğu ve sokaklarında çocukların oynayabildiği bir Kars hepimize lazım.  Gençlerimizin gençlik merkezlerinde buluşması, kendilerini tanımlayabilmeleri, üniversitenin kültür ve bilim merkezinin önüne koyulduğu bir kent hepimize lazımdır. Biz üniversitemizi önemsiyoruz.

BİZ BİR AKIL ANAYASASI OLUŞTURACAĞIZ

Biz bir akıl anayasası oluşturacağız. Şeffaf olacağız, demokratik olacağız ve hep birlikte bütçenin uygulanabilir olmasında hesap verebilirliği sizlerle birlikte Kars halkına anlatacağız. Toraman,  bizim önceliklerimiz var. Biz üretimci düşünüyoruz. Yüz binlerce turist şehrimizi ziyaret ediyor. Karsımızı dünyaya tanıtıyorlar. Buraya gelen turistler altyapı eksikliklerini görüyorlar. Bunlar çözüldüğünde şehrimize gelen turistler mutlu şekilde ayrılacaklar. Turizme önem vereceğiz.”dedi.

chp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(9).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(10).jpg

chp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(5).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(7).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(8).jpg

chp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(1).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(2).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(3).jpgchp-“beka’-algisi-olusturarak-kars’i-ayristirmayin!”-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber