Carcı ve Karaurgan köyü köprü istiyor

Carcı ve Karaurgan köyü köprü istiyor

Kars’ın Arpaçay İçesi’ne bağı Carcı köyü ve Karaurgan köyü arasında bulunan çay iki koyu birbirinen ayırıyor. Karaurgan köyüne gidenler bu çaydan geçmek zorunda. İki köyü ayıran bu çay üzerinde bir köprünün bulunmaması ise işin ilginç tarafı.

Carci köyünden karşı köye geçmek için köylüler traktör veya araba kullanarak geçiyor. Arabası olmayan köylüler ise paçalarını sıyırıp köyler arası geçiş yapıyor.

Konuştumuz bazı köylüler ulaşımı zorlaştıran bu durumdan köylünün rahatsız olmadığını söylese de paçalarını sıyırıp karşıya geçerken karşılaştığımiz Karaurgan köyü Muhtarı Hakkı Kose “İki köy arasında bazı dönemler sorunlar olmuş olsa da bizler kardeşiz ve aramızda hukukumuz var.  İki köy arasında köprü yapılması için bir çok kere müracaat da bulunduk. İki köy arasında köprü kurulduğu zaman gönül köprülerive dostluk köprüleri de kurulmuş olacak. Zaten şu anda carci köyünün büyük bir kısmı yukarıya taşındığı için aşağıda  cok ev kalmadı. Sayın bakanımızın köyümüze köprü yaptırıp aramızdaki gönül köprüsüne vesile olmasını istiyoruz.  Carcı köyüne gelen yabancı misafirler arada köprü olmadığı için karşı köye geçemiyor. İki köyde misafirsever bir köydür.köprü yapıldığı takdirde bizlerin çilesi bitecek böyle ayaklarımgizi çıkarmadan karşıya geçebilecegiz .” dedi.

carci-(1).jpg

kaynak:kha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber