Çanakkale Zaferinin 108. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Arpaçay’da  Anıldı

Çanakkale Zaferinin 108. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Arpaçay’da Anıldı

Çanakkale Zaferinin 108. yılı kutlaması ve şehitlerimizi anma günü Ülke genelinde ve Kars il genelinde olduğu gibi Arpaçay’da da törenle kutlandı.

Turgut Kaya 

Tarihimizin en büyük mücadelelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle, şehitlerimizi anma günü dolayısıyla ilçe kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Uğur Özerden ve Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Büstüne çelenk bırakıldı. Ardından tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. 

Kutlama ve anma programı, çelenk sunumunun ardından Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda devam etti. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmaların yapıldığı programda; öğrencilerin hazırlamış oldukları şiir dinletisi ve Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Şehitleri ile ilgili sine vizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra da öğrenciler tarafından sunulan tiyatro gösterisi, ‘Çanakkale’den Mektup’ konulu dinleti ile öğrenciler tarafından hazırlanan türkü dinletisinden sonra, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sonlandı. 
 
İlçe Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Uğur Özerden, Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” Dedi. 

Kutlama ve anma programına, ilçe Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Cumhuriyet Savcısı Sezer Kart, ilçe protokolü, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

canakkale-zaferinin-108.-yil-donumunde-sehitlerimiz-arpacay’da--anildi-(5).jpg

canakkale-zaferinin-108.-yil-donumunde-sehitlerimiz-arpacay’da--anildi-(1).jpgcanakkale-zaferinin-108.-yil-donumunde-sehitlerimiz-arpacay’da--anildi-(2).jpgcanakkale-zaferinin-108.-yil-donumunde-sehitlerimiz-arpacay’da--anildi-(3).jpgcanakkale-zaferinin-108.-yil-donumunde-sehitlerimiz-arpacay’da--anildi-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arpaçay