Çalkın'ı Gözaltına Almaya Kalkışan Darbeciler Tutuklandı

Çalkın'ı Gözaltına Almaya Kalkışan Darbeciler Tutuklandı

 15 Temmuz darbe girişimin püskürtülmesinin ardından Kars'ta detaylar da ortaya çıkmaya başladı. AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ı...

 15 Temmuz darbe girişimin püskürtülmesinin ardından Kars'ta detaylar da ortaya çıkmaya başladı. AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ı gözaltına almak için GAMP Caddesi’nde pusu kuran hainler, Çalkın’ın aracıyla değil, yaya olarak AK Parti İl Başkanlığı binasına gideceğini hesaba katmayınca hedeflerinde başarılı olamadı.

Kars'ta 15 Temmuz gecesi 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve sözde Sıkıyönetim Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Ali Avcı'nın emriyle bir yarbay ve birkaç hainin AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ı gözaltına alıp, darbeyi yönettiği 14. Mekanize Tugay Komutanlığı'na getirmesiyle görevlendirildiği ortaya çıktı.

"İl Başkanının evinin önünde şüpheli araç"

15 Temmuz gecesi Vali Rahmi Doğan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Karslılarla birlikte darbeci hainlere gereken dersi mislisiyle veren İl Başkanı Adem Çalkın, kendisini gözaltına alacak hainlerin ikametinin bulunduğu sokağı çembere aldıklarını söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, "15 Temmuz darbe girişimi, kalkışma gününde ben evimdeydim. Saat 22.00 civarlarında, eşim evin önünde bir kavga olduğunu söyledi. Ben pencereden baktığım zaman kavga değil de, bir minibüsün caddeyi paralelden kestiğini gördüm. Caddede büyük bir trafik aksaması olmuştu. Bildiğim kadarıyla bir bomba ihbarıydı bu. Bizim evin caddesinde ilk defa olan bir şeydi. Ben de aşağı indim. Polis arkadaşlarla konuşunca baktılar arabanın içerisinde bir şey yok. Arabayı kenara çektiler" dedi.

"Başkan Çalkın eşiyle helalleşmiş"

Birkaç polisin kendisine 'başkanım galiba darbe girişimi var.' dediğini ifade eden Çalkın, "Ben de hemen üzerimi giyindim. Eşimle helalleşip, evden ayrıldım. Şimdi edindiğim bilgilere göre, görevlendirilmiş bir grup darbecinin beni aşağıda beklediklerini öğrendim. Tabi ben her zaman araçla çıkardım. O gün içimden araçla çıkmak gelmedi. Aracımla gitmedim. Yaya bir şekilde yürüyerek partiye gelmeyi tercih ettim. Büyük ihtimalle onlar oradan kaçırdılar beni" diye konuştu.

"Dört bir yandan bulunduğumuz cadde kuşatıldı"

Emniyet Müdürlüğü ile AK Parti İl Bakanlığının karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başkan Adem Çalkın, "Emniyet Müdürlüğümüz ile partimiz karşı karşıya olduğu için biz o gece hepimiz buradaydık. 4 bir yandan bulunduğumuz cadde kuşatıldı. Türkiye genelinde 76 tank çıkmıştı. 16 tanesi Kars’ta indi. Bunların 6 tanesi emniyet müdürlüğü ve partimiz çevresindeydi. Biz de arkadaşlarımızla birlikte, polis arkadaşlarımızla birlikte tankların önüne çıktık. Bu ülkenin bir Cumhurbaşkanı olduğunu, bir Başkomutanı olduğunu, seçilmiş bir Başbakan olduğunu kendilerine defalarca haykırdık. Elhamdülillah bütün Kars halkı sesimizi duydu, bütün Kars halkı sokaklara döküldü. Harakani torunu Gazi Karslılar gece darbeyi bizimle birlikte püskürttüler" şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ı gözaltına almak için görevlendirilen Yarbay S.K. ile Trabzon’da olduğu tespit edilen Üsteğmen F.M. Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sonucu gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlan darbeciler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kars Kapalı T Tipi Cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber