Çalkın; Tohum Desteğinin Basında Hiç Yok Gibi Çıkması Saygısızlıktır

Çalkın; Tohum Desteğinin Basında Hiç Yok Gibi Çıkması Saygısızlıktır

Kars AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Taner Toraman’ın, “Kars’a tohum desteği yok” açıklaması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan çalkın’ın açıklaması şöyle; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye geneli 6400 ton tohum üreticilere dağıtılmıştır. Bu miktarın en büyük payı olan, 400 ton tohum sadece Kars ilimizde dağıtılmıştır. Türkiye’de  İl olarak en yüksek payı Kars almıştır.

Bugün CHP il Başkanı tarafından belirtilen “Kars’ta tohum desteği yok” açıklaması gerçeği yansıtmayan bir açıklama olmuştur.

İlimizde gerek üretimin artırılmasına dönük , gerekse farklı ürünlerin denenmesi ve yerel ürünlerin artırılmasına yönelik birçok proje yapılmıştır. Bu projeler kapsamında vatandaşımıza tamamı hibe ya da kısmi hibe şeklinde çok çeşitli tohum dağıtımları yapılmıştır.

 Bu yıl, DAP Bölge Başkanlığından desteklenen projelerden biri olan; Yerel ürünlerin artırılmasına yönelik olarak projede 35 ton Kavılca buğdayı dağıtımı yapıldı.

 Yine İlimizde ekimi yeni yapılan Yem Bezelyesinden 20 ton ve Tritikale’den 44 ton tohumu dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, ekilebilir tüm arazileri üretime katmak adına 21 ilde hububat ekimi yaptırdı. İlimiz yoğun bir hububat ekilişi olmayan bir il olmasına rağmen ; Tarım Komisyon Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yunus KILIÇ çabalarıyla, Kars ilimiz de  bu projenin uygulandığı iller içerisine girmiş oldu. 

Fakat basında İlimize Tohum Yok şeklindeki beyan doğru değildir. İlimizde tarımsal faaliyetle uğraşan 30.000 çiftçimiz var. Bu proje herkese tohum verilmesi değildir. Bu bağlamda ilimizde 300 ton arpa ve buğday tohumu dağıtımı olmuştur.

Dünya yaşadığı bu sıkıntılı dönemde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım Bakanlığımızın üreticilere %75 hibeli tohum dağıtmasına rağmen; basında hiç yok gibi çıkması başta  Hükümetimize, Tarım Bakanlığının üretim için çabasına ve herkes evinde iken sahada çalışan Tarım ve Orman İl Müdürlük personelin in emeğine saygısızlıktır.
 İl Başkanı olarak ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, Tarım Komisyonu Başkanımız Prof Dr Yunus Kılıç,  Bakanımız  Ahmet Arslan olmak üzere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerine teşekkür ederim. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber