Çalkın, Siyaset Yapacaksanız Önlüğünüzü Çıkarın Yapın!

Çalkın, Siyaset Yapacaksanız Önlüğünüzü Çıkarın Yapın!

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın basınla bir araya gelerek son günlerde Kars’a dair gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Çalkın, Lütfen siyaset yapacaksanız çıkarın önlüğünüzü gelin CHP il başkanlığı binasına orada siyasetinizi yapın, hastalar üzerinden siyasetinizi yapmayın.

Basın toplantısında İl Başkanı Çalkın, AK Parti hükümeti tarafından Kars’a yapılan, yapılması planlanan ve proje aşamasında olan çalışmalar ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesinde görev yapan doktora saldırı konuları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

867 milyonluk bir yatırımın müjdesini aldıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Adem Başkan Çalkın yaptığı açıklamada, “ Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanımız ilimizi ziyarette bulundu. Bakanımız ile birlikte 65. Dönem Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve Komisyon Başkanımız Yunus Kılıç’la ilimizde bir dizi programlar yaptık. Tabii bizi çok mutlu eden bir sonuçla da karşı karşıya kaldık. Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi burada ilk defa bir tarım ve hayvancılık lisesi müjdesi aldık. İnşallah ilimizde yapılacak mevcut fen lisemizin yenilenerek yeni bir fen lisesi pansiyonu ve konferans salonuyla öğrencilerine yakışır bir fen lisesi müjdesini de aldık. Yine Türkiye’de Cumhuriyet Ortaokulu projemiz var. Halefoğlu köyümüz büyük bir köyümüz biliyorsunuz oraya da inşallah bir ortaokul sözü müjdesi aldık. Yine Kağızman’da Mustafa Yalçın İlkokulu, 1 Ekim ortaokul projesi ve Sarıkamış gibi birçok ilçemizde yaptık sözünü aldık toplamda yeni eklenenlerle birlikte 867 milyon yani eski parayla 867 trilyonluk bir yatırımın müjdesini sayın bakanımızdan almış olduk. Buradan huzurlarınızda Milli Eğitim Bakanımız Profesör Dr. Mahmut Özer bakanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Bu Kars ve öğrencilerimiz için çok önemliydi. Aynı zamanda fen lisesi ve halk eğitiminde açılması bizler için son derece mutluluk vericidir. Zaten okullarımızın yenilenme oranı çok yüksek ve Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Sınıf dersliklerimizin sayısı çok yüksek bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim bakanımıza, geçmiş bakanlarımıza, il milletvekillerimiz Ahmet Arslan ve komisyon başkanımız Yunus Kılıç’a sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum," dedi.

HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ

Başkan Çalkın, " Bugünlerde ilimizi çok meşgul eden bizleri ve Kars’ta duyarlı birçok insanı rahatsız eden bir hususta da sizlerin dikkatini çekmek isterim. Bizler her türü şiddetin karşısındayız. Bunun adı sağlık çalışanlarına karşı şiddet olur, herhangi bir kamu kurumunda çalışana karşı şiddet olur, bunun adı caddedeki vatandaşımıza şiddet olur, bunun adı insanların dışında hayvanlara şiddet olur. Biz bunların hepsinin karşısındayız. Bununla ilgili adımları da biliyorsunuz. Sağlıkta şiddetle ilgili en sert yasaları, en sert kanunları yapan AK Parti hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yapılan yasalar, bugün yürürlüktedir. Dolayısıyla doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın, kamu çalışanlarımızın ve bütün insanlarımızın hakkını hukukuyla ilgili bütün yapılacak adımları atan AK Parti lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dolayısıyla bizim ilimizde de herhangi bir şiddet uygulanıyorsa eğer, bu şiddetin kesinlikle karşısında olduğumuzu ve kınadığımızı buradan sizler aracılığıyla iletmek istiyorum. Ancak geçenlerde vuku bulan olayla ilgili herhangi bir aydınlanma olmamasına rağmen bildiğim kadarıyla dün bir yerel medyada da yer aldığı kadarıyla netleşmeyen bir olay üzerinden Kafkas Üniversitesi Araştırma hastanesinde, CHP’nin de provokatörlüğü ile orada ki aday olmuş Barlas Sülü'nün provokatörlüğü neticesinde orada bir mağduriyet yaşattırıldı. Elbette doktorumuzun hakkı hukuku ile ilgili bir basın açıklaması yapılabilir, kınama yapılabilir ama iş bırakma, insanları mağdur etme, onun üzerinden Barlas Sülü'nün CHP adayı 2018 genel seçimlerde aday olmuş Barlas Sülü'nün doktorları provoke ederek CHP il başkanını oraya davet ederek, il yönetimi ile birlikte CHP’nin ses aracını kullanarak doktorları provoke etmesi iş bırakma eyleminin başını çekmesi ve orada binlerce hastayı mağdur etmesi, Kars halkının dikkatini ve tepkisini çekmiştir. Bu hususta rahatsızlığımızı dile getirmek de bizim için bir vazifedir. Barlas Sülü doktorluk vazifesini yerine getirmiş olsaydı ben buradan doktor Barlas Sülü diyecektim. Ama hala kendisini seçimde zannedip Kafkas Üniversitesi Araştırma hastanemizi CHP’nin bir özel hastanesi gibi kullanıp oradaki o zihniyetteki doktorlarla birlikte oranın sağlık alanın da yürüyüşünü kısıtlayıp kendisini işine geldiği hastaları bizzat kapıya kadar eşlik edip yolcu edip ve bana oy vereceksiniz CHP’ye oy vereceksiniz mevcut iktidar böyledir diye telkin ettiğini biz duyuyoruz ve bundan dolayı olan rahatsızlığımızı da Karslı hemşerilerimize sizlerin aracılığı ile şikayet ediyoruz.  Gereğinin yapılmasını da rektörlüğümüzden, dekanlığımızdan da Kars halkı adına rica ediyoruz,”.  

ACEMİ BİR SİYASETÇİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR! 

Başkan Adem Çalkın, “Şimdi bir doktor arkadaşıyla ilgili hakkın hukukunu savunmakla ilgili elbette açıklama yapabilir, elbette onunla ilgili fikirlerini beyan edebilir onun yanında olabilir ancak oradan Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize, AK parti hükümetine saldıracak hakka ve hukuka sahip değildir. Barlas Sülü, bu hadsizliği yapmıştır ve CHP il başkanını yanına alarak yapmıştır. 

Acemi Bir siyasetçi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. İyi bir doktor olabilirsiniz ama iyi bir siyasetçi değilsiniz.  Hastaneye siyaseti bulaştırmanızda kamuoyu tarafından kabul edilmemektedir. Buradan kendisini sizlerin aracılığı ile uyarıyorum biz 20 yıldır bu ülkede sağlık politikalarında devrim yapan bir cumhurbaşkanının bir genel başkanının partisiyiz ve orada diyorsunuz ki sağlık sektörünü sattınız, bugün sattığımız özelleştirdiğimiz hiçbir sağlık kurumumuz yoktur,  biz sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Doktorlar eskiden özel muayenelerinde ücretli olarak millete hizmet ederken bugün doktorlarımız tam donanımlı tam teşkilatlı hastanelerde milletimize ücretsiz olarak hizmet vermektedir. 

Ancak siz bunun farkında değilsiniz bunu kalkıp vatandaşımıza başka bir yolla yalan ve iftira siyasetinizin genel başkanınızın uygulamalarını Kars şehrinde de yaparak insanları yanıltıyorsunuz insanları kandırıyorsunuz. Bir bilim adamına yakışmayacak bir doktora yakışmayacak tavır ve davranışlar içerisindesiniz. Bu şekilde şehrimizi cezalandırmaya Kars sağlık sektörünü kalbinden vurmaya hakkınız yok,  biz burada bir doktoru getirmek bir doktoru burada istihdam etmek için elimizden geleni yaparken sizler oradan doktorları halka hizmet için kısıtlıyor ve önünü kesiyorsunuz. Lütfen siyaset yapacaksanız çıkarın önlüğünüzü gelin CHP il başkanlığı binasına orada siyasetinizi yapın, hastaların üzerinden siyasetinizi yapmayın," şeklinde ifade etti.

kars-004.jpg

ak.pngak-parti.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber