Çalkın, “Kars Sahipsiz Değildir”

Çalkın, “Kars Sahipsiz Değildir”

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Partisi Kürt Sorununu Abdullah Öcalan’dan ibaret görüyor. Böyle bir şey yoktur. Ülkemizde Kürt sorunu çözülmüştür, PKK ve uzantılarının sorunu vardır

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Burası Kars Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girdiği kapı. Eb’ul Hasan Harakani Hazretlerinin göstermiş olduğu manevi yolda asırlardır yürümüş eşsiz belde.

Köklerinden alır gücünü, maneviyatından beslenir. Bilmiyorsa birileri tarihine iyi baksın, bu kadim şehirde vatan sevgisi imandan sayılır.

Karslıları iyi tanır tarihini okuyan. Milli Mücadale’de neler yaptığımızı iyi bilir. Nasıl fitne çıkarmak isteyenlere, bizleri bölmek isteyenlere, eşkıyaya karşı direndiğimizi yakından görür.

DEM Partisi Kürt Sorununu Abdullah Öcalan’dan ibaret görüyor. Böyle bir şey yoktur. Ülkemizde Kürt sorunu çözülmüştür, PKK ve uzantılarının sorunu vardır.

DEM Partisi Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve TBMM Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yapmış oldukları zehir zemberek açıklamalarda, İmralı’da tutuklu olan terörist başı Öcalan için Kars’tan başlayarak bir yürüyüş tertip edeceklerini açıklamışlardır.

Bu bozuk, provokatör zihniyet, aynı senaryo ve yalanlar ile Kürt Halkına, demokratlara, sanatçılara, barışseverlere çağrıda bulunuyor. Kürtleri sürekli kendi karanlık emelleri için istismar eden, kullanmak isteyen bu yapılanma, batıl, kirli, kokuşmuş emelleri için Kürtlerin masum, temiz, vatansever kadınlarını, çocuklarını kaos çıkarmak için sokaklara çağırıyor.

Bu kadar zulmüne, şiddetine, suikastlerine, istismarlarına rağmen, PKK’yı kınayamayan, eylemlerine ses çıkarmayan, hatta sonuna kader desteğini eksik etmeyen, bu vatanın birliği ve dirliği ile alakası olmayan bu yapılanmanın, barışı, demokrasiyi savunması koca bir yalandan ibarettir. Bu büyük bir çelişkidir, bu kavramları kullanarak Kürtleri istismar etmektedirler.

Gerçekten samimiyseler, Kürtler için hayırlı bir şeyler yapmak istiyorlarsa, 1 Şubat’ta katil Öcalan için değil, PKK’nın bölücü eylemlerinden vaz geçmesi, silahlarını bırakması için çağrıda bulunmaları gerekiyor.

Kürt kardeşlerime, Karslı hemşehrilerime, canlarıma, demokratlara, aydınlara sesleniyorum; Bu bölücü yapılanmanın pis emellerine alet olmayalım, bunların çağrılarına uymayalım. 1 Şubat’ta sokaklara inmeyerek, ülkemizde gerçek barışa, birliğe hep beraber hizmet etmiş olalım,”ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Politika