Çaldıkları atları zapt edemeyince kafalarına sıktılar

Çaldıkları atları zapt edemeyince kafalarına sıktılar

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Meliköy Köyünde çaldıkları atlardan ikisini zapt edemeyen caniler, kafalarına silahla ateş ederek katlettiler.

Bilindiği gibi Kars ve Ardahan çevresinde hasat zamanının sona ermesinin ardından kar yağıncaya kadar sahipleri atlarını başı boş olarak meraya salar. Öte yandan evlere yakın çayırlara da zincirle örüklenen atlar, her yıl olduğu gibi bu yılda at hırsızlarının iştahını kabartmaya devam ediyor.

Arpaçay ilçesine bağlı Meliköy Köyünde yine işbaşı yapan at hırsızı yada hırsızları çaldıkları atlar arasında bulunan biri anne iki atı götürmekte zorlandıkları için kafasına silahla ateş ederek öldürdüler.

Hayvan cinayeti işleyen hırsızlar, bölgede kronik hale gelen at hırsızlığı nedeniyle köylüleri canından bezdirdi. Dün yaşanan hırsızlık olayında da iki atı silahla vuran hırsızlar küçücük yavruyu da öksüz bıraktılar. Annesi caniler tarafından katledilen yavru tay saatlerce annesinin ölüsü başından ayrılmadı.

Öte yandan yıllardan beridir bölgemizde revaçta olan at hırsızlığını meslek edinen bazı şahısların çaldıkları atları nereye götürdükleri belli olmazken, çalınan atların kesilerek dana eti diye satıldığı ise yıllardır halk arasında dile getiriliyor. Yetkilerin ise bu sorunun ortadan kaldırmaları ivedilikle önem arz ediyor. 

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber