Cafe, restoran ve lokantacıların sorunları KATSO’da masaya yatırıldı

Cafe, restoran ve lokantacıların sorunları KATSO’da masaya yatırıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Kars'ta faaliyet gösteren cafe-restoran ve lokanta sektör temsilcilerinin sorunlarını masaya yatıran toplantı düzenledi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, Kars ekonomisine ışık tutan ve en önemli saha çalışmalarından biri olan söz konusu sektörlerin sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm önerilerini tartışmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bildiğiniz üzere ilimizde de halihazırda ekonomik bir durgunluk olduğunu hatırlatan Alibeyoğlu: “Kış sezonunun yavaş yavaş kendisini hissettirmesi ve buna bağlı olarak birçok sektörde işlerin yavaşlaması, ilimiz ekonomisinde durgunluk yaşanmasına neden olmuştur. Ancak; kış sezonunun yaklaşmasına bağlı olarak Kış Turizmi sezonunun açılacak olması, ekonomik olarak bizleri umutlandırmaktadır. Kış sezonunun başlaması ile birlikte, piyasalardaki durgunluğun ortadan kalkacağı inancındayız.” Dedi.

Kış sezonu başladı

Toplantı katılımcılarına kış sezonun başladığını da hatırlstan Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu: “Öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğumuz toplantımızı önemsemeniz ve toplantımıza iştirak ederek çalışmalarımıza katkı sunmanız bizleri onurlandırmıştır. Yapmış olduğumuz bugün ki toplantımız, sektörlere yönelik olarak üçüncü toplantımızdır. Ancak; kış sezonunun açılmasına bağlı olarak değerlendirdiğimizde, en önemli toplantılarımızdan birisidir. Gönül isterdi ki ilimizde faaliyetlerini yürüten Cafe-Restoran ve Lokanta işletmelerinin tamamı toplantımıza katılsın ve çalışmalarımıza katkı sunsun. Ancak bazı işletmelerimiz, davet etmemize rağmen iştirak etmemişlerdir. Buradan sebepsiz olarak toplantımıza katılmayan firmalarımıza sitemlerimi iletiyorum ve toplantımıza katılım sağlamamalarını kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu toplantıların ilimiz için son derece önemli olduğuna ve tüm firmamızın katkıları ile ilimizi hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inancımız tamdır.

Bu sezon da yoğun turist akını bekliyoruz

2017-2018 kış sezonunda yaşanan yoğun turist akını, ilimizin var olan potansiyelini gün yüzüne çıkarmış ve ilimizin, yıllardır haketmesine rağmen bulamadığı değeri kazanmasını sağlamıştır. Yaşanan turist akınında Cafe-Restoran ve Lokanta sektörünün önemi yadsınamaz. Bu sektör ile gelen turistin ilimize bakış açısı değişmekte ve önyargıları kırmaktadır. Bundan dolayı biz bu sektörü çok önemsiyoruz. Diğer bir konu ise önceki sezonda hem sektörün yaşamış olduğu sorunlar hem de sektörden faydalanıcıların yaşamış oldukları sorunlar gelecek sezonları etkileyeceğinden Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak Cafe-Restoran ve Lokanta sektörüne özel olarak eğilmek istiyoruz. Birazdan sizleri dinleyeceğiz ve sizlere taleplerimizi ileteceğiz. Umarız ki toplantımız ilimiz için hayırlara vesile olur.” ifadelerine yer verdi.

Sektör temsilcileri sorunlarını dile getirdi

Başkan Alibeyoğlu’nun konuşmalarının ardından sektör temsilcileri birer birer söz alarak sektörde yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirdi. Sektör temsilcilerinin konuşmaları, her detayına kadar rapor haline getirilmek üzer not edildi. Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu tarz toplantılar yaparak il sorunlarına eğilim göstermesi, katılımcılar tarafından takdirler karşılandı. Katılımcılar sorunlarının kimseler tarafından bilinmediğini, bilinse dahi çözüme yönelik hiçbir kişi veya kurumun çaba göstermediğini, aksine önlerine set çekildiğini ifade etti. Kendilerini ifade edebilecekleri bir platform yaratılmasından dolayı Başkan Alibeyoğlu’na teşekkürlerini ileten sektör temsilcileri, 2018-2019 kış sezonuna hazır olduklarını ve etik kurallar içerisinde sezonu omuzlayacaklarının sözünü verdi.

Toplantının kapanış konuşması Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu, “İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de ortak aklın gücüyle çok daha önemli çalışmalara birlikte imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sektör toplantımızın bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

baskan-alibeyoglu-cafe,-restoran-ve-lokanta-isletmecileri-ile-bir-araya-geldi-(3).jpgbaskan-alibeyoglu-cafe,-restoran-ve-lokanta-isletmecileri-ile-bir-araya-geldi-(4).jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber