Buz Tutan Çıldır Gölü Cıvıl Cıvıl

Buz Tutan Çıldır Gölü Cıvıl Cıvıl

Kars-Ardahan sınırında yer alan ve yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır gölü yerli ve yabancı turistlerin akınana uğruyor.

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA

Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, görenleri kendine hayran bırakıyor. Tur acenteleriyle Kars’a gelenlerin ilk uğrak yeri Çıldır Gölü oldu. 
Çıldır Gölüne gelen yerli ve yabancı tursitler atlı kızaklarla göl üzerinde gezinti yaptıktan sonra Çıldır Gölüne özgü sarı balık tüketmeyi de ihmal etmiyor.

Yoğunluğun yaşandığı Kars’ın Arpaçay ilçesi Taşbaşı köyü mevkiinde bulunan işletmeye gelen vatandaşlar buz üstünde güneşli ve sıcak hava da gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Atlı kızaklara binerek fotoğraf çekilen vatandaşlar, kızakçıların belirlediği bölgelerde buz üzerinde gezinti yaptı.

Atlı kıza sahahibi Deniz Daşdemir, “ Çıldır Gölümüz buz tuttu, atlarımızı koştuk, üzerine çıkıyoruz. Gelen misafirlere fotoğraf çektiriyoruz atlı kızaklarla gezinti yapıyoruz, balık yakalıyoruz,” ifadelerini kullandı.

buz-tutan-cildir-golu-civil-civil-(1).jpgbuz-tutan-cildir-golu-civil-civil-(2).jpgbuz-tutan-cildir-golu-civil-civil-(3).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber