Büyük Önder Atatürk Kars’ta Saygı Ve Özlemle Anıldı

Büyük Önder Atatürk Kars’ta Saygı Ve Özlemle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yıldönümünde Vali/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün katılımıyla düzenlenen törenle anıldı.

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Vali /Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından sunuldu. Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımız okundu.

Atatürk’ü Anma programı, çelenk sunma töreninin ardından Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programıyla devam etti. Buradaki program, saygı duruşu ve Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nun 2 dakikalık banttan dinlenmesi ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Kars Milletvekilleri; 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından gönderilen mesajın okunmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, bir öğretmen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, Alpaslan Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliği Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın okunması, Alpaslan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve seslendirilen Atatürk Oratoryosu ve Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sunulan Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisiyle sona erdi.

Düzenlenen anma törenine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Vali Yardımcıları Muhammed Furkan Tuna, Muhammed Enes Çıkrık, Ramazan Taşkın,  siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber