Bunun adı vicdansızlık!

Bunun adı vicdansızlık!

Hafta sonları piknikçilerin uğrak yerlerinin başında gelen Kars Kent Ormanı bakımsızlığı ve piknik yapanların sorumsuzca kullanımı yüzünden iyice kullanılanamaz hale geldi.

Kent ormanın da bulunan kamelyaların tahrip edilmiş ve yıkılmış hali terk edilmiş bir görüntül sergiliyor.

Kamelyalar kendini bilmezler tarafından parçalandıgı gibi öte yandan her tarafa yayılmış çöp yığınları ve çöplerin düzenli alınmaması çevrede pis kokular yayılmasına sebep oluyor.

Hafta sonunu ailesi ile birlikte yeşil bir ortamda doğa ile baş başa geçirmek isteyenler için bulunmaz bir mekan olan kent ormanı çöp yığınları, bakimsızlıgi ve yıkılmış kamelyaları ile eski cazibesini yitirmiş durumda.

Duyarsız vatandaşlar tarafından kötü kullanım sonucu hastalıklara davetiye çıkaran kent piknik alanına Yetkililer tarafından bekçi veya görevli verilmediği takdirde kısa bir zaman sonra hayvanların barınağı haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Vatandaşlar, bu güzel mekanın kadir ve kıymetini bilmeyerek kamelyaları kırıp döküp parçalayan kişiler yüzünden virane bir hale gelen kent ormanına yetkililerin sahip çıkmasını bekliyor.

 Bazı piknikcıler, “Kent ormanında kamelya ve oturaklar kırıldığı gibi artık sular da gelmiyor, çöp ve kötü kokular yüzünden güzelim ormanda piknik yapacak yer bulamıyoruz. Kars ta zaten kış uzun yaz kısa geçiyor. Kısa olan yaz ayını iyi geçirmek için burayı tercih ediyorduk. Böyle giderse artık piknik için buraya gelmek zor olacak. Yetkililerden buraya sahip çıkmalarını istiyoruz. Yüzlerce ailenin geldiği bu ormana sahip çıksınlar.” dediler.

kaynak:kha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber