Bu şehri kim yönetecek?

Bu şehri kim yönetecek?

31 Mart 2019 da yapılacak olan Yerel Yönetim seçimlerine siyasi partiler en iyi adayı seçeceklerini söylerken aday adayları da en iyi başkan adayı olacaklarını ifade ediyorlar.

Peki gerçekten öğle olabilecek mi? Yoksa Aşık Mahsuni Şerif’in dediği gibi; Ankara’da dayısı bizim tabirimizle de cebinde parası olanlar mı ön plana çıkacak.

Bizim kanaatımiz odur ki Ankara da dayısı ve cebin de parası olan allem edip kallem edip aday olacaktır.Tabi yine kaybeden Kars halkı olacaktır.

Kars Belediye başkanlık yarışı birçok aday adaylarının kendilerini bir adım öne çıkarmak için dip köşe kulisleriyle başladı.

Sosyal medya hesaplarından aday adaylığını duyuranlar,

Takım elbiseli fotoğraflarıyla hemşehrilerine el sallayanlar,

“Ben aday adayıyım” diyenler,

Bazı çevrelerin Kars’ın geleceği, toplumun istekleri değil de kendi çıkarlarına uygun birilerinin reklamlarını yapma çabası

birilerini öne çıkarma gayreti;

Hepsi var ALLAH’a şükür.

Bu kadim kent, bu tarihi kent, bu sahip çıkılması durumunda şaha kalkacak kentimiz ne yazık ki kalıcı çözümlerle gelenleri göremiyor.

Yıllar geçiyor, ömür bitiyor ama sorunlar bitmiyor.

Bir yandan etnik yapı üzerinden siyaset yapılıyor bir yandan da partiler öne çıkarılıyor. Bu seçimin çok farklı olacağını iddia edenlerde bilmelidir ki Ucuz kahramanlıklarla bu şehre yapılan zulüm artık bitmelidir. Madem ki Kars’ın kaderi bu seçimlere bağlı o zaman şov peşinde koşanlar yaptıkları şovlara bir son verip, nefislerinin esiri olmadan gerçekten Kars’ın kıymetini bilecek şahsiyetlerin gelmesine engel olmamalıdırlar.

Aslında adaylık için ortaya çıkanların çantasında hali hazırda kullanabileceği bir etnik yapı projesi var. Aklı selim bir kimsenin itibar etmediği bu proje seçimlerden sonra bitiyorsa da her seçim öncesinde tekrar birincilik yerini koruyor.

Şehir yerinde sayıyor, seçmen seçimlere gün sayıyor, ama beklenen hizmetler hiçbir zaman ne yazık ki gerçekleşmiyor.

Birde gelin görün ki kalkınmaya muhtaç şehir bakın ne sorunlarla boğuşuyor. Kars halkı Yıllardır hep aynı problemleri tartışıyor,tartışıyor da bir arpa boyu yol gidilmez mi? bu şehirde engel ne? Beddualı mı? bu şehir.

Projelerle gelen adayları bekliyoruz;

“Ben bu şehri gerçekten yönetmeye talibim, projem hazır, ekibim de hazır” diyen yok.

Bilinmeli ki fotoğraflarla, boy posla etnik yapıyla şehir yönetilmiyor.

Şehrin yönetilmesi, şehrin kalkınması projelerle, ekip ruhuyla, istişarelerle, uzman kadrolarla olur. Aday adayları kendilerinde bu liyakatı görüyorlar mı? Egolarını tatmin etmek için mi aday oluyorlar,mevcut kurumlarda ki koltuklarının devamı için mi aday oluyorlar artık nöbetçi adaylardan da Kars halkı usanmış durumdadır. Hasbel kader seçilmiş olmak Kars’a başkan olmak, bir yarışın kazananı olmak olayı bitiriyor mu?

Hadi bir beceriniz yok dedik ya parti,etnik yapı gibi etkenlerle geldiniz seçildiniz belediyenin devlet kurumu olduğunu unutup şahsi şirketinize çevirmek mi? Kars’ın Beklediği atılım…Vicdan şart...

Kim hangi kadrosuyla yönetime talip?

Projeler nerede?

Kars’a talipsiniz ama hangi projelerinizle?

Aday olurken gerçekten vicdanla İçinde bulundunuz partiye mi? akrabalarınızın sayıca çokluğuna mı, ekonomik durmunuza mı? etrafınızda sizleri çıkarları için pofpoflayan kalabalıklara mı güveniyorsunuz yoksa.. gerçekten Kars’ı bir adım öteye taşıyacak verilerinize mi kendiniz eve halka bir sorun..sessizliğe kulak verin.

Halk bunları bekliyor.

Bizden demesi...

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber