“Biz İstemezük” “Biz Yaptırmazuk”   Tavrı Şehri Cezalandırmaktır

“Biz İstemezük” “Biz Yaptırmazuk” Tavrı Şehri Cezalandırmaktır

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen basın toplantısı düzenleyerek gündem oluşturan bazı konulara açıklık getirdi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen basın toplantısı düzenleyerek gündem oluşturan bazı konulara açıklık getirdi.

Başkan Bilgen, toplantıda öncelikli olarak önceki gün Kars Belediyesi’nin SERKA’ya sunduğu, Hayvansal Atıkların Şehrimizden Temizlenerek Gübreye Dönüştürülmesi Projesi ve Merkez Atatürk Caddesinin Sokak Sağlıklaştırılması Projelerinin, Çevre Hizmetleri Birliği’nin de görevli ilçelerin AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından reddedilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Başkan Bilgen gazetecilere yaptığı açıklamada ayrıca Kasaplar Hali, dolmuş sorunu, inşaat sahiplerine haksız yere çeşitli cezalar kesildiği iddiaları ve belediye bünyesinde hali hazırda devam eden bazı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. 

Bilgen açıklamasında, CHP’li ve HDP’linin 5 evet oyuna karşın, mecliste gurubu bulunan diğer partilerin üyelerinin 14 oyla reddettiği projelerle, Kars’a ve Karslıya hizmete engel olduğunu söyledi. 

Başta belediyeler olmak üzere Çevre Hizmetleri Birliğinin, başkaca kurulmuş ve oluşmuş platformların ve diğer yapılarlarla birlikte anayasal kurumların birinci görevinin, şehre hizmet etmek olduğunu hatırlatan Başkan Bilgen, ‘Biz bunun için varız’ dedi. 

Çevre Hizmetleri Birliğinin verdiği bu kararla varlık nedenin dışına çıktığını da ileri süren Bilgen; “Oturduğunuz koltuklar, temsil ettiğimiz makamlar halka ve şehre hizmet için anlamlı ve değerlidir. Halkımız bu koltukların, bu makamların gerçek sahibidir. Amacımız ayrım yapmadan, haksızlık etmeden, kim hangi partiden, kim hangi etnik kökenden, kim hangi inançtan ayrımını asla kendi gündemimize almadan hizmet etmektir.

ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ, FORMALİTE İÇİN KURULMADI?

Yani Çevre Hizmetleri Birliği, şehrimizde ilçe belediyelerinin ve il merkezinin birlikte temsil edildiği ve asıl çalışma alanı şehirdeki çevre sorunlarını çözmek, temizlikle ilgili yine çevrenin farklı alanları ile ilgili hizmet üretmektir. Bu anlamda Kars Belediyesi’nin çok yoğun borcu olmasına rağmen, SERKA gibi şehirde belediyelerin, kamu kurumlarının, özel sektörün yatırımlarını destekleme konusundaki en önemli kurumdur. Bu konuda gerekli görüşmeleri yaptık ve Çevre Hizmet Birliği üzerinden hem şehirdeki hayvansal atıkların toplanması ve organik gübre üretimi ile ilgili bir projemiz ön onay aldı. Hem de yeni dönemdeki başvurularımız arasında Atatürk Caddesi’nin iyileştirilmesi, yani kaldırım, yol, aydınlatma, oturma gruplarının yapılması gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili projeler hazırladık ve SERKA’ya sunduk. Yani biz çevre hizmet birliğinde çok net biçimde bütün ilçelerimizin çevre hizmet birimini kullanmasına Çevre Hizmetleri Birliği üzerinden projeler yapmamız gerektiğinin, Çevre Hizmet Birliği’nin sadece formalite bir kuruluş olmaması gerektiğini, sadece birkaç arkadaşımızın istihdam edildiği, rutin toplanan ama faaliyet yapmayan, proje üretmeyen bir kuruluş olarak kalmasını doğru bulmuyoruz.

YÖNETMELİĞİNDE TARİF EDİLMİŞ GÖREVLERİ VAR 

Çünkü yönetmeliğinde tarif edilmiş görevleri var. Bu görevleri yapmak için de kaynak üretmek, kaynak bulmak idarecinin ve siyaset kimin görevidir. Biz de bu amaçla çaba sarf ettik ve arkadaşlarınız yoğun bir emek ortaya koydular ve projeler hazırladılar. Ama bu projelerin imzalanması aşamasında ne yazık ki Çevre Hizmet Birliği üyelerinin büyük çoğunluğu ve yani Susuz ve Kars dışındaki üyeler dışındaki ilçelerden gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri hayır oyu verdiler. Dolayısıyla da benim Belediye Başkanı olarak imza yetkim olmadığı için bu projeleri yapma imkânımız yok.

VARLIĞIMIZDAN KAYNAKLI OLARAK ŞEHRİN CEZALANDIRILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Biz asla kişilerden ya da partilerden kaynaklı çekinceler, rahatsızlıklar, kavgalar ve eleştiriler dolayısıyla şehrin cezalandırılmasını doğru buluyoruz. Bu nedenle de ya bu hizmetin yapılabilmesi için bu hizmetin yürüyebilmesi için eğer bizim çekilmemiz gerekiyorsa, başkası bu işi daha iyi yapacaksa buyursunlar. Ben seçilirken de sadece tahammülün gereği olduğu için seçildim. Sonuçta her şehirde İl Belediye Başkanı, Çevre Hizmetleri Birliği’nin geleneksel olarak başkanı olur. Ben de arkadaşlarla o zaman çağrı yapmıştım bu işi yapmak isteyen varsa daha iyi yapacağına inanan varsa daha yoğun farklı sunacağını düşünen arkadaş varsa, herhangi birisi olur. Biz yine destek oluruz dedik. Bırakın başkanlığa talip olmayı tam tersine encümeni oluşturmakta bile zorlandık. Kimse yani dahil olmak konusunda adeta bütün çok arkadaşımız direnç gösterdi. Yönetimini zor oluşturduk. Şimdi yani geri çaba ortaya koyuyorsa yanlışsa yanlışı eksikse eksiği söylenmeli, eksiği giderilmelidir. Ama asla bizim partimiz ya da şahsım dolayısıyla şehrin bir hizmetten mahrum kalmasına, mahrum bırakılmasına kimse sebebiyet vermemelidir. Eğer bizim bırakmamızla Çevre Hizmetleri Birliği daha aktif çalışacaksa şehre hizmetin önü açılacaksa biz bırakırız. Yani bu konuda hiç bir koltuğa yapışmış bir tavrımız bir yaklaşımımız asla olamaz. Yeter ki bu şehir hizmet görsün, kimden nasıl hizmet görürsen öyle görsün. Yeter ki bu hizmetlerin önü kesilmesinin. Kars’ta Merkezi bütçeden aldığı paylar, kaynaklar ve kalemler itibarıyla yani daha fazla faydalansın da daha fazla hizmet görsün. Bunun dışında bir kaygımız, hesabımızı ve beklentimiz asla olmaz. Eğer diğer üyeler ‘biz bu işi daha iyi yaparız’ diyorlarsa ya da başka bir eleştirileri varsa, başka bir önerileri, başka projeleri varsa onu sunsunlar.  Yoksa ‘biz istemezük, biz yaptırmazuk’tavrı sadece şehri cezalandırmaktır. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Onun için gerekli adım neyse bunu yerine getiririz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

img_0912.jpgimg_0915.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber