Bir Türkiye Şampiyonluğu daha.

Bir Türkiye Şampiyonluğu daha.

Kars, spor anlamında bireysel başarılarda şampiyonluklarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kars, spor anlamında bireysel başarılarda şampiyonluklarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye Şampiyonası Yıldız Kızlar Koşusunda Kars’ı temsilen katılan Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Tuğba Toptaş, 2 bin metre koşuda Türkiye Şampiyonu oldu.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün sportif faaliyetlerinin devam ettiğini ve her geçen gün daha büyük başarılara imza atılması adına gayret sarf edildiğini belirten İl Müdürü Gürsel Polat, Kars’ı Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonlukla temsil eden sporcusu Tuğba Toptaş’ı tebrik ederek, teşekkürlerini iletti.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Kars’ta devam eden faaliyetler hakkında da bilgiler aktaran Gürsel Polat, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen sportif faaliyetler hakkında şu açıklamalarda bulundu; “2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri devam etmekte. Bugün itibarıyla Badminton branşında gençler kategorisinde il birinciliği müsabakalarımız için İsmail Aytemiz Spor salonunda seçmeler yapılmakta. Bu seçmelere 15 okuldan 75 sporcu minik, yıldız ve gençler kategorisinde katılacak. Bugünkü seçmeler gençler kategorisinde devam etmekte. Yine Bursa ilimizden yapılacak Türkiye Boks Şampiyonasına iki boksörümüz katıldı. 19-24 Aralık tarihleri arasında Bursa’da büyükler Türkiye şampiyonasında mücadele edecekler inşallah. Ümit ediyoruz ki sporcularımız iyi bir derece ile ilimize dönerler.”

Öte yandan bugün Gaziantep’te yapılan Kulüpler arası Kros Yarışmalarına Kars’tan üç takım katıldığını kaydeden Polat, Kars ekibi olarak yarışmalarda minik erkeklerde Türkiye Şampiyonu elde edildiğini duyurdu. Türkiye Şampiyonası’nın oldukça zorlu geçtiğini dile getiren Polat; “Takımlarda ilimizi temsil eden minikler erkekler 2000 metrede Türkiye şampiyonu oldular. Minik kızlarımız 1500 metrede Türkiye 7’icisi ve yıldız kızlarda takımız Türkiye 9’uncusu oldular. Tabi ki Türkiye şampiyonası olduğu için zorlu müsabakalar oluyor.” dedi.

Son olarak Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Osman Yüce Kayak Tesisleri hakkında da bilgi veren Polat; “Kayak sezonunun başlaması ile gençlik spor il müdürlüğü bünyesinde bulunan Osman Yüce kayak tesisimiz geçen hafta çalışmaya başladı. Şuan tesisimiz faal durumda ve hizmet vermekte. Bu yıl kar erken yağınca bizde sezonu erken açtık. İki hafta önce kayakçı sporcularımız Erzurum ilinde yapılan gurup müsabakalarına katıldılar. Bu haftada Erzurum ilinde uluslar arası yarış müsabakaları var, kayakçı sporcularımız o yarışmaya da katılacaklar ve Sarıkamış’ta kayakçı sporcularımızın kayak yapmalarında hiçbir engel yok, tesislerimiz çalışmaktadır.” İfadelerini kullandı. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber