Bir Babanın İsyanı

Bir Babanın İsyanı

Kars'ın Kağızman ilçesinde çocuğunu kaybeden Baba Doktor olmadığını iddia ederek isyan etti.

Kağızman ilçesinde ikamet eden iş adamı Gökhan Eyi, ilçe devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı doktor olmadığından dolayı, çocuğumu kaybettim, eşim ölümden döndü. 

Kağızman Devlet Hastanesi’ne “acil” olarak hamile olan eşini götüren Gökhan Eyi, "Hastanede doktor olmadığından dolayı eşimİ Kars’a sevk ettiler. Kars'ta canlı doğum gerçekleştikten sonra, bebek yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda "Küvez" olmadığı için bebek Erzurum'a sevk edildi. Uzun süren yolculuk neticesinde bebek beyin kanaması geçirdi, Erzurum'da iki gün kaldıktan sonra kurtarılamayarak öldü. 

Kağızman'da doktor olup doğum gerçekleştirilseydi, bebeğimiz ölmeyecekti, yine aynı gün bir askeri personelin eşinin de doktorsuzluk nedeniyle sekiz aylık ölü doğum yaptı,"dedi.

Bu durumu sosyal medya hesabından da paylaşan ve yetkililere seslenen Gökhan Eyi ; “Biz yandık, başkaları yanmasın” diyerek şu açıklamayı yaptı, "Kağızman Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum Doktoru yok diye üç günde Kars Harakani Hastanesi’nde birden fazla çocuk öldü, anneler de ölümden döndü. Kağızman’daki bu hastane burada niçin var. Bu yüz yataklı hastaneyi niçin yaptınız buraya, insanlar bu hastanenin büyüklüğünü görüp içinin dolu olduğunu zannedip çocuğunu buraya getiriyor ve yanılıyorlar, hastanede görevli iki doğum doktoru görünüyor. Bunlar neredeler hiç soran var mı ? Bizim evlatlarımız sizin yüzünüzden ölüp gidiyor. Sizler de “yatırım yaptık” diye geziyorsunuz. İlla sizin başınıza da böle bir şey gelecek o zaman mı bu işlere dur diyeceksiniz? Eğer bir arabayı kullanamıyorsanız bırakıp gideceksiniz. Biz evlatlarımızı sizin için büyütmüyoruz. Ölen evlatlarımızın katilleri kimler ? Erzurum ve büyük şehirlerde yaşayanlar insan da biz insan değil miyiz? Bize boş beton binalar, boş yatırımlar yapacağınıza tam kapsamlı çocuğumuzun yaşatılacağı imkanlar ve doktorlar getirin. Biz yandık bari başkaları yanmasın.”

fc81da3b-35c8-4a2b-9631-88cb0c45237e.jpg8821072b-5524-4909-bc7b-815474713fcd.jpg
9a9736ba-a68e-4b34-af1b-fa1bee8f9aa4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman