Bilgen “Memleketi Kars’ta Uyuşturucu İle Mücadele Çalışması Başlattı”

Bilgen “Memleketi Kars’ta Uyuşturucu İle Mücadele Çalışması Başlattı”

SES Partisi Genel Başkanı Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, memleketi Kars’ta uyuşturucu ile mücadele çalışması başlattı.

Tacettin DURMUŞ

Genel başkan Bilgen, düzenlediği basın toplantısında uyuşturucuyla mücadele konusunun sadece emniyet ve güvenlik sorunu olmadığına vurgu yaparak, başta Kars 36 Spor Kulübü olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere çağrıda bulunacağını söyledi. Bu konuda çeşitli ziyaretler yaparak sivil toplum örgütlerinin uyuşturucu ile mücadele konusunda sorumlulukları olduğunu hatırlatacağını dile getirdi.

Toplumun ve özellikle gençlerin en büyük düşmanının olan uyuşturucu olduğunu ve bu konuda Türkiye’ye örnek olacağı çalışmaları Kars’tan başlatacaklarını dile getiren SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Bizler siyasetçiyiz ve halk yetki verdiğinde hukuka, kanuna bağlı kalmak şartıyla şehre hizmet etmek zorundayız. Ama hiçbirimizin koltuğu, makamı ve sıfatı bu şehirden, bu şehirde yaşayan insanlardan daha değerli değildir. Dolayısıyla bizim için siyasette koltuklar makamlar değil insan önemlidir. Bu şehirde en önemli tehdit ve en büyük sorun gün geçtikçe uyuşturucunun yayılıyor olmasıdır. Bu konuda tabii ki sadece buranın değil Türkiye’nin de ciddi bir sorunu var. Kars belki de bu konuda değerlerini, kültürünü en çok korumayı başarmış bir şehirdir. Bu konuya karşı daha dikkatli aile yapısına belki değerlerini korumayı başarmış bir şehir olduğu için söylüyorum; uyuşturucu tehlikesi ciddi bir sorundur. Biz onun için önümüzdeki günlerde sadece siyasi şapkamız değil sivil toplum çalışmalarımızla da parti ayrımı gözetmeden şehirdeki bütün sivil toplum kuruluşlarını da göreve çağıracağız. Onları ziyaret edip sorumluluklarını hatırlatacağız. Ebetteki uyuşturucu ile mücadelede özellikle de tabii ki yargılama, cezalandırma ve güvenlik güçlerinin müdahalesi önemlidir. Ama asıl önemlisi sivil toplumun bu konuda çabasıdır. Bu konuda Karsspor aracılığıyla ve Kars2taki meslek örgütleri aracılığıyla, vakıflar ve dernekler aracılığıyla uyuşturucuyla mücadele konusunu ana gündem yapacağız. Benim duruşmalarım Ağustos ayında bittiği andan itibaren bu konuda çok yoğun bir çalışma başlatacağız. Yani Kars’ta adeta uyuşturucu ile mücadele konusunda bir üst bir platform, bir dayanışma ağı ve örnek bir model kuracağız. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına ve Kars 36 Spor’a ve kamu görevlilerine yani herkese çağrı yapıyoruz. İnsandan değerli hiçbir şey yoktur. Gençliğimiz uyuştuğunda, gençliğimizi kaybettiğimizde bu şehrin ne ekonomisi olur, ne yarınları olur.

Yarın seçimi kimin kazanacağından, belediyeyi kimin yöneteceğinden, kimin kaç milletvekili kazanacağından, hangi partinin ne kadar oy alacağından daha önemli daha hayati olan gündem uyuşturucu konusudur. Dolayısıyla biz bu konuyla ilgili elimizden geleni yapacağız. Bu konuyu asla bir siyasi propaganda malzemesi haline getirmeden, tamamen toplumsal çabayı ve toplumsal değerleri önceleyerek bir çalışma ortaya koyacağız. Ben bütün gücümle buna katkı sunacağım. İldeki arkadaşlarımızla, il başkanımız ve diğer arkadaşlarımız, MYK üyelerimiz de burada gerek etkinlikler düzenleyecek. Yani toplumun bilinçlendirilmesi, ailelerin ve gençlerin bu felaketten kurtarılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika