Bilgen, “Dolmuş Sorununa Kalıcı Çözüm Getiriyoruz”

Bilgen, “Dolmuş Sorununa Kalıcı Çözüm Getiriyoruz”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Artık şehre yakışan bir ulaşım hizmeti vermenin yanı sıra dolmuşçu esnafını da mağdur etmeden, daha kaliteli ve nitelikli hizmet etmek için ilk adımı atıyoruz.

Kars Belediyesi web sitesinden yapılan ihale duyurusu şöyle: Belediyemiz sınırları içinde bulunan mahalle ve mücavir alanlar dahilindeki, güzergahlarda Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümlere göre, rotasyonlu olarak (mevcut yüklenicilerle beraber) asgari özellikleri teknik şartnamede belirtilen 78 (yetmiş sekiz) adet araca (Özel Halk Otobüsü) 10 yıl süreliğine çalışma hakkı verilmesi 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 35. Maddesinin (a) bendine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilerek verilecektir.

66 adet küçük otobüs (6m) ve 12 adet midübüs (8-8,5m 'e çalıştırılma hakkı verilmek üzere 13/04/2020 Pazartesi Günü Saat:10:00’da  Kapalı Teklif Usulü ile ihale yapılacaktır.

Hat işletim süresi, 13.04.2020 ilk seferle başlayıp 13.04.2030 son seferle bitecektir.

10 yıl kira muhammen bedeli toplam KDV hariç 7.020.000-TL olup, Geçici teminat tutarı 210.600.00 TL’dir."
ihale 13/04/2020 Pazartesi günü 10:00 saati arasında Kars Belediyesi İhale Salonunda ihale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde ücretsiz görülebileceği gibi ihaleye iştirak edilmesi halinde teknik şartname dahil bedeli 250,00TL’dir.

İhale üzerinde kalan istekliden sözleşme yapılmasından önce toplam (10 yıllık) ihale bedeli üzerinden hesaplanmak suretiyle %6 oranında kesin teminat alınacaktır. Ayrıca araç başına 3.000 tam bilet üzerinden güvence bedeli alınacaktır. İhaleyi alacak yüklenici damga vergisi, karar pulu, sözleşme damga vergisi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat irat kaydedilir. Otobüslerde araç içinde nakit ödeme, jetonlu biniş olmayacaktır, teknik şartnamede yazılı Elektronik Ücret Toplama Sistemi (akıllı kart) uygulanacaktır. Taşımacılık hizmeti sırasında yaşanabilecek her türlü trafik kazasında 3. kişiler aleyhine doğacak zarar ve ziyanın tazmini yükleniciye ait olacaktır."
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kars Haber