Bilal Erdoğan Çıldır Gölüne Geliyor

Bilal Erdoğan Çıldır Gölüne Geliyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Uluslararası Çıldır Kristal Buz Festivali'ne Geliyor.

Bu Yıl 6. Düzenlenecek  olan  Çıldır Uluslararası Kiristal Göl Kış Şölenine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı oğlu Bilal Erdoğan katılacak. 
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde düzenlenen Çıldır Kristal Göl 5’inci Uluslararası Kış Şöleni geçen yıl renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde bir çiftin nikahı buz tutan göl üzerinde kıyıldı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Çıldır Belediyesi ve Çıldır Kaymakamlığı tarafından buz tutmuş Çıldır Gölü üzerinde düzenlenen festivale yerli ve yabancı turistler ile çevre illerden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 50 santimetre buz üzerinde düzenlenen şölende atlı kızak, rahvan at yarışları, Gökbörü, atlı okçuluk yarışı, cirit, buz pateni, kayak yarışları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Renkli görüntülerin sahne olduğu yarışlarda rakipler birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Kültür Bakanlığı Mehteran Takımı ise festivale ayrı bir renk kattı. Festivalde ayrıca Özgür Koçak ve Hilal Yaycı çifti için nikah merasimi düzenlenmişti.

Haber: Suat İncedere

whatsapp-image-2019-02-04-at-15.03.46.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber