Başkan Yıldız'dan Kağızmanlılara Önemli Çağrı

Başkan Yıldız'dan Kağızmanlılara Önemli Çağrı

Kağızman’a doğalgazın getirilmesi için nüfus çalışmalarına hız veren Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız çalışmalar hakkında basın açıklamasında yaptı.

Görevi devraldığımız ilk günden beri en önemli hedefimizden biri olan doğalgazı Kağızman’a getirmek, daha yaşanabilir bir Kağızman için doğalgaz sorununu çözmek ve Kağızman halkını rahata kavuşturmak istediklerini ifade eden Başkan Yıldız, “Doğalgaz geldiğinde başta yaşlılarımız, hastalarımız ve çocuklarımız olmak üzere tüm halkımız daha temiz bir hava soluyacak, daha sağlıklı yaşayacaktır. Dışarıda hava soğukluğu ne kadar artarsa artsın insanlarımız evlerinde ayarladıkları sıcaklıkta oturabilecekler. Sabah ve akşam yakılan, günün bazı saatlerinde çok sıcak, bazı saatlerinde soğumuş olan kalorifer sisteminden günün her saatinde aynı sıcaklığı muhafaza eden, sıcaklığı otomatik olarak ayarlanabilir kalorifer sistemine geçmiş olacağız.”

KADINLARIMIZ SOBA YAKMAKTAN KURTULACAK!

Yıldız, “Kadınlarımız soba yakmaktan, kalitesi düşük kömürlerin ve sobaların doğurduğu kirleri temizlemekten, tüp derdiyle uğraşmaktan kurtulacaklar. Günün her saatinde sıcak su kullanabilecekler.

Biz, doğalgaz şebekesi döşenirken bütün yollarımız bozulacağı ve milyonlarca liralık milli servet zayi olacağı için özellikle ana caddelerdeki yollarımızda yapacağımız bazı çalışmaları erteliyoruz. Bu yüzden kaldırım sorunumuzu ve trafik sorunumuzu tam olarak çözüme kavuşturamıyoruz. Doğalgaz ne kadar erken gelirse kaldırım sorunumuzu ve trafik sorunumuzu o kadar daha hızlı çözebileceğiz.”

KAĞIZMAN’IN HAVASI DAHA TEMİZ OLACAK!

Başkan Yıldız, “Kağızman’ın daha temiz bir havaya, daha ucuz yakıta ve doğalgaz çalışması için bekletmek zorunda kaldığımız yol ve kaldırımların bir an önce yapılması ile daha rahat bir trafiğe kavuşması için hepimizin bu konuda duyarlı davranması gerekiyor.

Daha önce Bakanlar Kurulu tarafından alınmış bir karar var. Biz de bu karardan yararlanarak bir an önce doğalgaz getirmeye çalışıyoruz. Nüfusu 20.000 nüfustan fazla olan ilçelerin doğalgaz çalışmasının BOTAŞ tarafından yapılması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararından yararlanarak Kağızman’a doğalgaz getirmeye gayret ediyoruz. Kağızman’ın daha temiz bir havaya, daha ucuz yakıta ve daha rahat bir trafiğe kavuşması için bütün siyasi endişelerimizi bir yana bırakarak hepimizin bu konuda el ele vererek çalışması şart.

Doğalgazın BOTAŞ aracılığı ile gelmesi için ilçe merkezindeki resmi nüfusun 20.000'den az olmaması gerekiyor. Kağızman’a en kısa zamanda doğalgazın gelebilmesi için ilçe merkezinde ikamet ettiği hâlde ikamet adresini ilçeye taşımamış vatandaşlarımızın bir an önce adres nakillerini yaptırmasını istiyoruz. Kağızman’da oturduğu halde muhtarlık seçimleri veya başka sebeplerle adresini farklı göstermiş olan hemşerilerimiz ile tayinle gelip henüz ikamet adresini Kağızman’a aldırmamış memur ve işçi kardeşlerimizin bir an önce Nüfus Müdürlüğünden adres değişikliği işlemini yaptırmalarını rica ediyoruz. Kağızman’ın daha temiz bir havaya, daha ucuz yakıta ve daha rahat bir trafiğe kavuşması için hepimizin bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Ben hemşerilerimize güveniyorum. Hepimiz el ve gönül birliği ile ilçemizdeki gerçek adreslerimizi birinci adres yani ikamet adresi olarak göstererek Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2019 yılı sonunda yapılacak nüfus tespitinde nüfusumuzu 20.000’in üzerine çıkaracağız. Unutmayalım ki bu sefer nüfusumuz, nüfuzumuz olacak.”

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi (MAKS)'nin Kağızman ilçesi genelinde 2019 yılı sonuna kadar uygulanabilmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması için kurulan ekipler tüm mahallelerin çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bu çalışmalarda muhtarlarımızın ve halkımızın sahada çalışma yapan belediye görevlilerine adres tespitlerinde ve mahalle sakini vatandaşlara ulaşmada rehberlik etmesi gerekir.Kağızman’da, mahallelerde ikamet ettiği hâlde nüfusa adresini bildirmemiş kişiler, yasal süre içerisinde nakil işlemini gerçekleştirmedikleri takdirde gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmaktan 1.469 TL  para cezası ödemek zorunda kalacaklardır. Belediyemiz de bundan sonraki hizmetlerinde vatandaşlarımızın belediyeden taleplerinde adres sorgusu yapacak ve adresi Kağızman Belediyesi sınırları içerisinde görünmeyen vatandaşlarımıza adreslerini düzeltmedikçe hizmet vermeyecektir.”dedi.
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman