Başkan Uçum’dan Turgut Torunoğulları’na Anlamlı Tebrik!

Başkan Uçum’dan Turgut Torunoğulları’na Anlamlı Tebrik!

Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum, 131 Ülkeden 1734 diaspora delegesinin katıldığı kurultayda, Avrupa Bölge Komitesi Başkanı seçilen ünlü işadamı hemşehrimiz Turgut Torunoğulları’nı tebrik etti.

Tacettin DURMUŞ

Torunoğulları ile bir süre görüşerek kendisini tebrik eden Başkan Uçum, Türk diasporasının Dünyanın her ülkesinde varlığının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle Kars 36 Spor’a verdiği desteklerden dolayı Kars’ın gururu işadamı Turgut Torunoğulları’nın elde ettiği başarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uçum, Türkiye’den de 3 bin davetlinin katıldığı Kurultaydaki seçimlerde, Karslı işadamı Turgut Torunoğulları’nın oybirliği ile Avrupa Bölge Komitesi Başkanı seçildiğini söyledi.

Dünya Türk Diasporasının İstanbul buluşmasının muhteşem geçtiğini belirten Başkan Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığını ve Erdoğan’ın “Türk diasporasının yaklaşık 8 milyonu bulduğunu düşünürsek, üzerinde yükseldiğimiz zeminin önemini daha iyi anlayabiliriz.” Dediğinie de dikkat çekti.

Öte yandan Dünya’daki Türk diasporasının önemli isimlerini bir araya getiren Dünya Türk İş Konseyi 10’uncu Kurultayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşti. ‘Muhteşem’ olarak nitelenecek Kurultay’ın en ilginç gelişmelerinden biri de seçimler oldu.

Afbeelding met tekst, kleding, person, Menselijk gezicht Automatisch gegenereerde beschrijving Bu seçimler içinde en sakin ve en belirleyici seçim, Avrupa Bölge Komitesi Başkanlığı seçimi oldu. Bu bölge seçimindeki tüm adaylar, Hollanda’nın ve Türkiye’nin ünlü iş adamı Turgut Torunoğulları’na duydukları saygıdan ötürü çekildiler. Böylece seçimi 29 ülkenin oybirliği ile Turgut Torunoğulları kazanarak ilimizi ve Kars 36 Spor’u gururlandırdı.

DTİK Avrupa Komitesi Başkanlığı’na seçilen Edelstaal Simtronic ve Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları kurultayda yaptığı konuşmada “Birlik beraberlik içerisinde çalışarak DTİK çatısı altında Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtacağız. Ticari sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Daha önceki 8 yıllık Avrupa Komitesi Başkanlığı dönemimde yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Seçilmiş arkadaşlarımla birlikte sorunlarımızı tespit ederek birlikte çözeceğiz”. Dedi.

Kaynak:www.lha.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber