Başkan Sıddık Demir: “Kars’ta Ciddi Çalışmalar Sürdüreceğiz”

Başkan Sıddık Demir: “Kars’ta Ciddi Çalışmalar Sürdüreceğiz”

Türk Kızılayı Kars Şubesi yeni Yönetim Kurulu basın mensupları, gönüllüler ve üyeleriyle bir araya geldi.Kızılay Kars Şubesi Başkanlığına getirilen Sıddık Demir, düzenlediği toplantıda yeni yönetim kurulunu katılımcılara tanıttı.

Türk Kızılayının 1868’de hayat bulduğunu belirten demir, “1868 ülkemizin, dünyanın, savaşların, mağduriyetin yaşandığı bir dönemler. O zaman ecdadımız bu işe duyarlı olmuş ve 1868’de Hilali Ahmer adı altında Mehmetçiğimizin yaralarını sarmak, Mehmetçiğimizin derdine derman olmak üzere kurmuş. 2018 yılı itibariyle Türk Kızılayının 150’nci yılını kutlamış olduk. 150 yıldır Hilali Ahmer, Türk Kızılay’ı olarak hayat buldu ve bugüne geldi” dedi.

Türk Kızılayının misyonunun pro aktif bir kurum olduğunu belirten Demir, “Afetlerde, olağan dönemlerde ihtiyaç sahipleri ve korumasızlara yönelik yardım sağlamak, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliliği en aza indirmektir misyonumuz. Bizler Kızılaycılar olarak her türlü olağan ve olağan üstü durumlarda biz hem ülkemizde ve bütün dünyadaki insanlığın yanında yer alan misyonunu yüklenmiş. Vizyonumuz insana yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki bir kuruluşun ismidir Türk Kızılay’ı. Bizim en zor anlarımızda bir anda çaresizlik içine düşüyoruz ve orada Türk Kızılayı devreye giriyor. Hazırım diyor. Kurumumuzun asıl sorumluluğu yaşadığımız ildir. Her türlü meseleyi Türk Kızılayı Kars Şubesi olarak 50 gönüllü kardeşimizle ve Kars’ta yaşayan bütün insanlarımız Türk Kızılayının gönüllü neferidir. Bugüne kadar bu görevi yürüten, buralara kadar getiren herkese müteşekkiriz. Herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Türk Kızılayı Kars Şubesi olarak bugün ve yarın ne yapacağız? Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Fakat bu tercih bizim tercihimiz değil. Rabbimiz böyle nasip etmiş bu coğrafyadayız. Peki burada bizim hayıflanmamız doğrumu? Değil. Her türlü zorluklara rağmen görevimizi yerine getireceğiz. Türk Kızılay’ı olarak Kars’ta ilçelerde dahil 300 bin gönüllüyle hizmet edeceğiz. Yaptığımız her çalışmada sizlerin bilgisi olacak” şeklinde konuştu.

Kars’ta bu görevi üstlendiklerini ifade eden Demir, şöyle devam etti: “Bu misyonu üstlendik. İnanıyorum ki arkadaşlarımız da vizyon sahibidir. Hedefimiz ve vizyonumuz buna yeterlidir. Buradaki her fert Kızılayı temsil etmeye müsaittir ve vardır. Aralık ayı 17’si itibariyle belgelerimizi aldık ve göreve başladık. Bütün üyelerimize müteşekkirim. Kuruluşundan bugüne kadar her konuda bize sıcak ilgi alaka gösterdiler. Biz bütün dertlerimizi birbirimize açtığımızda çare bulacağız. Beraber çalışacağız. İnşallah önümüzdeki dönem genel merkezimizin destekleriyle Kars’ta ciddi çalışmaları sürdüreceğiz. Kars güneşin doğduğu bir yer. İşler burada başlasın. İlk turu biz başlatalım dedik. 21-22 Ocakta Atatürk caddesindeki kan merkezimizde ve Fevzi Paşa Ortaokulunda kan alma standı açacağız. İnşallah iyi bir kan bağışı yaparız, kök hücre bağışı yaparız.”

Toplantıda daha sonra Türk Kızılayı Kars Şubesi yeni Yönetimi katılımcılara tanıtılarak bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

baskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(5).jpgbaskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(6).jpg

baskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(1).jpgbaskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(2).jpgbaskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(3).jpgbaskan-siddik-demir-“kars’ta-ciddi-calismalar-surdurecegiz”-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber