Başkan Karaçanta’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Karaçanta’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleri olduklarını belirtti. 

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “8 Mart tarihleri, her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün vesilesi ile tüm kadınların karşılaşmış oldukları zorluklar ve çözüm yolları küresel çapta tartışılmakta, çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve daha huzurlu, daha güvenli bir dünyanın kurulması amacıyla gayret edilmektedir” dedi. 

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olduğunu ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, özetle şunları söyledi: 

“Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Şefkat ve merhametle dolu olan kadınlarımızın yürekleri sayesinde geleceğimizin ve ülkemizin daha da gelişerek, emin ellerde olacağını biz çok iyi biliyoruz. Biz tarih boyunca ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk kadınının, Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum.” 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber