Başkan Karaçanta'dan engelsiz buluşma

Başkan Karaçanta'dan engelsiz buluşma

3 Aralık Dünya Engelliler günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 82. yılı münasebetiyle Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Engelli vatandaşları Meclis salonunda ağırladı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 82. yılı münasebetiyle Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Engelli vatandaşları Meclis salonunda ağırladı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Engellilerin sorunlarını dinleyerek ayrıcalıklı olma ve farkındalıklarını göstermek için toplandık. Kendim ve meclis arkadaşlarım adına hoş geldiniz diyorum, buradaki toplanma amacımız temsilci sorunlarını dinleyerek engelli kardeşlerimizin bir nebze de olsun sorumlarını dinlemek için burada bulunmaktayız.” dedi.

Engelsiz Yaşam Derneği Ebru Aküzüm, “İkincisi düzenlenen bu toplantıda engellilerinin önemsendiğini tekrar gösterdiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Engelliler konusunda göstermiş olduğunuz özen ve hassasiyet göz ardı edilemez. Sizden ricamız, engelli arkadaşlarımızın her hangi bir rahatsızlığı söz konusu olduğunda ve sıvalara gidiş-geliş konusunda zorluk yaşadıkları için belediye bünyesinde bulundurulan bir aracın tahsis edilmesi ve bu konuda neler yapılabilir.” diye sordu.

Başkan Karaçanta, “Araç sorunu çok kısa sürede çözülecektir. Fakat araç olmadığı zamanlarda da belediye olarak sorunun çözülmesi konusunda kendi araçlarımızla sizlere yardımcı olacağız.” diye cevap verdi.

Gürkan Işık da, “Belediye hizmet binasının engellilere uygun bir şekilde olması talebinde bulundu. Dolmuş sürelerinin kısa olduğu için engelliler olarak zorlandıklarını ve önlem alınması gerektiğini” söyledi.

Ayçare Derneği, “Kars’ta engeli vatandaşlara gereken ilginin gösterilmediğini sadece Sayın Başkanım, siz 23 Nisanda geldiniz, Sizin haricinizde gereken ilgiyi göremiyoruz. ülkemizde de genel olarak engellilere uygun hiçbir şey yok. Engellilere farklı gözle bakılıyor ve değişim mekanizması yok. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?” sordu.

Başkan Karaçanta, “İSKEP kapsamında dezavantajlı gruplarda on iki pilot belediyeden bir tanesiyiz. Arkadaşlarımız bu konuda gerekli hassasiyeti yapmaya çalışıyorlar. Biz özeleştiri yapmaktan uzağız fakat biz Kar Belediyesi olarak eleştiriye hazırız. Bizi eleştirin fakat haklı eleştirin.” dedi.

Dolunay Derneği’nden Fırat Yıldırım, “Toplu taşıma araçlarında bir çok sorunlarla karşılaştıklarını gerekli hassasiyetin kendilerine gösterilmediğini ifade etti. Ayrıca, kaldırımları yeterince kullanamadıklarını ve kaldırımların cafe olarak işgal edilmesinden dolayı duydukları rahatsızlıkları” dile getirdi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ,”Toplu taşıma araçlarını uyarıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını gerektiğini söyleyen Karaçanta, zabıta ekiplerinin ve yetkili başkan yardımcısının bu konu ile ilgileneceğini gerekli uyarı ve ikazların yapılacağını” bildirdi. Başkan Karaçanta, toplantı sonunda “engellilerin bir hafta ile değil de yılın her günü özel hissettirmeliyiz” diyerek farkındalık gününüzü ve kadınlara verilen seçme seçilme hakları 82. Yılını candan kutladıklarını” belirtti.

Lider Haber Ajansı (lha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber