Başkan Karaçanta İller Bankası Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Başkan Karaçanta İller Bankası Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de bulunduğu İl Bank Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ta ve diğer şehirlerde yapılacak olan yatırımlara finansman ve diğer alanlarda destek sağlayan İL Bank Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşma yaptığı Genel Kurul Toplantısın'da özellikle "Kadim bir kültürün mirasçısıyız bizim şehirlerimiz de bizi yansıtmalı. Bunun peşinde bir takım temel kurallar koyarken ne yazık ki muhatap olduğumuz topluluklardan da çok farklı tepkiler almaya devam ediyoruz. Yönetmelik hususu? Üç kere, dört kere ertelenmiş. Bu böyle olmaz, ertelenmesin artık" diyen Bakan Özhaseki yerel yönetimlerde disipline edilmesi, haksızlığın giderilmesi, ve şehircilik faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

İlbank Genel Kurul Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Resmi Gazete'de yayımlanan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine" ilişkin yapılan yorumları değerlendirdi. Daha önce çıkarılan yönetmelik ile bir kargaşa ortamının meydana geldiğini belirten Bakan Özhaseki, "Herkesin işine gelen yeri kullandığı, imarın delik deşik edildiği bir yapı oluşmuş" dedi. Büyükşehirler ile mimar, mühendis ve müteahhitlerden oluşan gruplardan yönetmeliğin hazırlanma aşamasında görüş istediklerini de dile getiren Bakan Özhaseki, "Kadim bir kültürün mirasçısıyız bizim şehirlerimiz de bizi yansıtmalı. Bunun peşinde bir takım temel kurallar koyarken ne yazık ki muhatap olduğumuz topluluklardan da çok farklı tepkiler almaya devam ediyoruz. Yönetmelik hususu? Üç kere, dört kere ertelenmiş. Bu böyle olmaz, ertelenmesin artık dedik. 30 büyükşehir belediyemize yazı yazarak görüşünüz varsa bildirin dedik. Birçok arkadaşımız toplantılarımıza katıldı. Mimarlar, mühendisler, müteahhitler grubundan katılanlar oldu. Büyük bir çalışma yaptık. Bunun neticesinde ortak kararımız şuydu: İmarın değişmez yasalarını biz yazalım, bunlardan taviz vermeyelim, illere gönderelim değişebilir maddeleri de yazalım. İller de kendileri hazırlasınlar. O ilin kendine has yasası ortaya çıksın. Mersin'in sıcak iklim anayasasıyla, Hakkari'ninki farklı olsun. İstanbul ile Şarkışla'nınki de farklı olsun. Bu kapsamda yapılan çalışma oy birliği ile ortaya çıktı" diye konuştu.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber