Başkan Ercüment Daşdelen: “Kars ‘Dağ Başı’ Değildir”

Başkan Ercüment Daşdelen: “Kars ‘Dağ Başı’ Değildir”

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, Marmarabirlik reklam filminde, Kars’ın “Dağ başı” olarak tanıtılmasına tepki gösterdi.

Daşdelen, yaptığı açıklamada, Marmarabirlik Kooperatifini ülke ve dünya genelinde görücüye çıkan üretici ile tüketici buluşması konulu yeni reklam filminde, Kars’ı “Dağ başı” olarak gösterip tanıttığı için kınadı.

“Marmarabirlik Kooperatifi, Kars, ‘Dağ başı’ değildir” diyen Daşdelen, “Geçmişi, kahramanlıklarla, şan ve şerefle dolu, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan, her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanan, Doğunun uygar kenti, Kafkasya’nın, Orta Asya’nın başkenti konumundaki ve 1855 yılında kazanılan Kars Zaferi sonrası Anadolu’da ilk gazilik unvanı alan madalyalı serhat şehri Gazi Kars’ın, Marmarabirlik Zeytin, Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin hazırladığı yeni reklam filminde kepenek giyinerek rol oynayan bir çoban tarafından filmin 0.11saniyesinde "Kars'ta dağın başında" diyerek tanıtılması Karslıları derinden üzmüştür. Bölgemiz hayvancılık bölgesidir ancak Kars, ‘Dağ başı’ değildir. Reklam filminde ‘Kars yaylasında’ veya ‘Serhat şehri Gazi Kars’ta’ gibi daha pozitif sözler söylenebilirdi. ‘Dağ başı’ söylemi güzelim Kars’a hiç yakışmamıştır. Reklam filminde ülkemizin birçok yerinin tarihi doğal güzellikleri tanıtılırken Kars’ın ‘Dağ başı’ olarak tanıtılmasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Oysa ki bu reklam filmi çekimlerinde serhat şehri Gazi Kars’ımızın hem kültürel hem inanç turizmi açısından çok güzel ve önemli yerleşim alanlarının tercih edilmesini beklerdik” diye konuştu.

Reklam filminde Kars’ın ‘Dağ başı’ olarak tanıtılmasını Marmarabirlik kooperatifine hiç yakıştıramadıklarına dikkati çeken Daşdelen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Serhat şehri Gazi Kars, son yıllarda turizmde potansiyel bir ivme kazanmıştır. Kars, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiştir. Hazırlanan Marmarabirlik reklam filmi tarihi şehrimiz ve insanlarımızı üzerek rencide ettiği gibi kentin turizmini de olumsuz yönde etkileyeceği kanaatindeyiz. Günlerdir televizyon kanallarında yayınlanan reklam filmini hangi acemi reklam ajansı veya ajansları çekti?  Marmarabirlik yöneticileri acaba Kars’a gelip buradaki tarihi, kültürel, inanç turizmini, muhteşem doğayı görmüşler mi? Görmediyseler bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Kars ‘Dağ başı’ değil aksine çok kültürlü, çağdaş bir kenttir. Marmarabirlik yöneticilerini Kars’ı bu şekilde tanıttığı reklam filmini düzeltmeye, Kars’ın tarihi, kültürel, inanç turizmini, muhteşem doğasının yer aldığı bir görüntüyü yayınlamaya davet ediyoruz. Marmarabirlik ürünlerinin satışının da Kars’ta düşüş göstereceği görülecektir. Kars’ta ki sivil toplum kuruluşlarını da bu konuda duyarlı olmaya ve kampanya başlatmaları için buradan çağrı yapıyorum.”

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber