Başkan Çalkın, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Başkan Çalkın, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Lider Haber Ajansı- “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” bu yıl Pazar günü korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına denk geldi.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, 11 Ocak Pazartesi günü Parti binasında Merkez İlçe Başkanı Muammer Sancar, Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrambey ve Medya Tanıtım Başkanı Naim Kaya ile kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi.

Basının sorunlarını dinleyerek, gazetecilerle durum değerlendirmesi yapan Başkan Çalkın, yaptığı açıklamada, bugün basın mensuplarıyla bir araya gelip hasbıhal ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak istediklerini söyledi.

Kars’ın çok kıymetli basın mensuplarıyla bir arada olduğunu belirten Çalkın, “Kars’ın siyasi sorumluluğu bizde ise, yerel anlamda habercilik sorumluluğu da sizdedir. Vatandaşların sıkıntılarını, sorunlarını bizlere iletme konusunda ki başarılarınızdan dolayı da sizleri tebrik ediyoruz. Basınımızın önemi tartışılmaz. Toplumumuzu her konuda bilgilendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ortaya koyduğunuz üstün performansı takdir ediyoruz” dedi.

Başkan çalkın, şöyle devam etti: “Siyasetçiler ile kamuoyu arasında aracılık yapan ve köprü kurmamızı sağlayan gazeteciler olarak doğru ve tarafsız haberlerin topluma ulaşması için çok emek harcıyorsunuz. Pazar günü sokağa çıkma yasağı olduğu için bugün bir araya geldik. Türkiye'de neredeyse bir yılını dolduran yeni tip korona virüs salgınının tüm risklerine rağmen vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan gazetecilerimiz, yerine getirdikleri bu zorlu görevle salgınla mücadelenin görünmez kahramanları arasında yer alıyor. Bu süreçte muhabirinden kameramanına, foto muhabirinden editörüne kadar tüm departmanlardaki medya çalışanlarından salgına yenik düşen kardeşlerimizde oldu. Ancak tüm bu zorluklara rağmen basın mensuplarımız haber peşinde koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Devletimizin aldığı tedbirler ve aşılarla ilgili güncel gelişmeleri anbean vatandaşlarımıza aktaran gazetecilerimiz, kimi zaman da çarşıda, pazarda, sokakta halkımızın nabzını tuttu, kimi zaman da esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin yaşadıkları sıkıntıları duyurdu. Kars’ta ki en yakın çalışma arkadaşlarım arasında her zaman gazetecilerin ayrı bir yeri vardır. Karsımızın birbirinden değerli gazetecileri, ilimizin dünü ve bugününü çok iyi bilen, sorun ve ihtiyaçlarına vakıf ve şehrin hafızası durumundaki meslek mensuplarından oluşuyor. Kars’ta görev yapan gazetecilerimiz, kadim Serhat Şehri Gazi Kars’a sahip çıkma, şehir kültürünü oluşturma ve koruma noktasında da bizlere ve kamuoyuna ortak bir bilinç, ortak bir payda aşılamaktadır. Kars’ta görev yapan basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, başarı, sağlık, huzur, mutluluk ve esenlik dolu daha nice yıllar diliyorum.”

Başkan Çalkın, daha sonra günün anısına gazetecilere plaket verdi.

d7c6f260-0bfb-4075-8487-f274c4d8ae9b.jpg

d15abe9a-a2a8-4051-a635-9967e82fd668.jpg

ak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(4).jpgak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(3).jpg

ak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(8).jpgak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(7).jpgak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(6).jpgak-parti-kars-il-baskani-calkin,-“10-ocak-gazeteciler-gunu”nde-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(5)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber