Başkan Bilgen Son Kez Uyardı

Başkan Bilgen Son Kez Uyardı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yıllardan beridir şehrin kanayan yarası olan kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması için esnafa son uyarısını yaptı.

Kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması için her kesimden ve vatandaştan yoğun talep geldiğini belirten Bilgen, önümüzdeki dönemde daha yoğun bir ceza ile uyarma ve düzeltme sürecine gireceklerini söyledi.  

Korona virüs salgını ile birlikte, zabıta hizmetlerinin öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Başkan Bilgen, esnafın ve seyyar esnafın kaldırım işgaline artık son vereceklerini bir kez daha basın marifeyitle ilan etti.Kaldırım işgalleri ile ilgili olarak esnafı ve seyyar satıcıları devalarca uyardıklarını hatırlatan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, “Zabıta hizmetleri şüphesiz pandemi başta olmak üzere, sağlık bir şehrin temizliği en önemli konularıdır. Ne yazık ki esnafın ve seyyar satıcıların işgal sınırları artık vatandaşın tahammül sınırlarını aşar hale geldi. Tabi ki makul sınırlara özen gösteren ve işgaliyesini ödeyen esnafı yani yoldan geçişi engellemeyenleri hariç tutuyoruz. Ama onun dışındaki işgaller kaldırımları ne yazık ki görünemez hale getirmiş durumdadır. Bu esnaflar, hem engelli haklarını hem yaya haklarını ihlal ediyor. Vatandaşlar buralara gelip alışveriş yapmaktan imtina ediyor. Çünkü kaldırım işgalleri nedeniyle yürünecek bir yol yok, araç park edebilecek bir imkan yok. Yani çoğu yerde kaldırımlar ile birlikte yollarda satış yapan esnaflarımız var. Bu konuda bu esnaflarımızı defaten uyardık. Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, zabıta müdürlüğümüz defalarca ziyaretler yaparak uyarılarda bulunduk. Artık kaldırım işgalleri ile ilgili olarak önümüzdeki dönemde daha yoğun bir ceza ile uyarma ve düzeltme sürecine gireceğiz. Çünkü bu konuda şehrin genelinden gelen talep çok yüksektir. Biz asla hiçbir esnaf grubunu mağdur etmek istemiyoruz. Ama şehrin talebini de gözetmek ve dikkate almak zorundayız. Dolayısıyla bu konuda son uyarılarımızı yapıyoruz. Zaten ceza kesilen yerler var ama daha yaygın biçimde cezalar kesilecek.”dedi 

Haber:  Tacettin Durmuş 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber