Başbakan´dan ´bayram tatili´ müjdesi

Başbakan´dan ´bayram tatili´ müjdesi

 Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuşarak, "Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleşiyor, böylece bir...

 Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuşarak, "Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleşiyor, böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız. Dolayısıyla, milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız Meclis üzerine düşen görevi yapar, milletini beklediği müjdeli haberlerin gereğini yerine getirirse güzel bir bayramı da geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Yarenler de burada, baş yarenler. Yiğidolar hoşgeldiniz. Bolu beyinin torunları hoşgeldiniz. Nevşehir'in güzel gençleri hoşgeldiniz. Bartın, Amasra dünyanın en güzel yerinden gelen gençler sizler de hoşgeldiniz. Yeşil Bursa siz de hoşgeldiniz. Bozok yaylasının gençleri siz de hoşgeldiniz. Nevşehir kadın kolları hoşgeldiniz. Yol arkadaşlarım, milletvekillerim Anadolu'nun güzel kokan o güzel yerlerinden gelen gençler, misafirlerimiz hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Hoşgeldiniz. Mübarek Ramazan Bayramı'nın geride bıraktık. Az önce Grup Başkanvekilimiz size Kurban Bayramı müjdesini de verdim.

Şimdiden Meclis çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Nice güzel günlerde ülkemizde birlik, dirlik içinde nice bayramlara ulaşmayı niyaz ediyorum. Az önce bir genç kızımızın, kardeşlerimizin yakamıza taktığı çiçeğğin anlamını herkes bilemeyebilir. Bundan 21 sene önce, 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa Katliamı yaşandı. Bugün kadın kollarımız, Bosna Dostluk Grubu başkanımız yakamıza taktığı bu çiçekle birşeyi hatırlatıyorlar. Bu çiçek Srebrenitsa çiçeği, Boşnak anneleri Srebrenitsa Katliamı unutulmasın diye el emeğiyle bu çiçeği hazırlıyor, bu katliamı bütün dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek soykırım kadar bir emaneti de hatırlatıyor, o da Bosna'nın ölümsüz lideri Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç. Ne demişti Bilge Kral, veda etmeden bu dünyaya, ne yaparsanız yapın soykırımı unutturmayın, çünkü unutulan soykırım tekrar edilebilir. Bu söz, bütün Boşnakların kulağında küpe gibidir. O günleri unutturmamak bir insanlık görevidir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün öğleden sonra AK Partili, kadın milletvekillerimiz, Boşnak anneleri soykırım mağdurlarını anmak üzere biraraya gelecekler. Gönül coğrafyamızda yaşanan her olayda, duyarlılığını gösteren, Boşnak annelerini bir kez daha hatırlatan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırım unutulmayacak, unutturmayacağız. Bosna'yı, Aliya İzzetbegoviç'i ve Srebrenitsa şehitlerini anıyoruz. Dünyanın gözü önünde 8 binden fazla Bosnalı erkek katledildi. Srebrenitsa ve çevresini korumak için görevlendirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik güçleri ancak ve ancak bu katliama sessiz kaldı. Bir insanlık ayıbına imza attı Birleşmiş Milletler. Orada savunmasız insanları korumaları gerektiren onlar bu katliama seyirci kalmayı tercih ettiler ve görevlerinin gereğini yapmadılar. Onlar, dünyaya medeniyet dersi vermeye çalışan batılı dostlarımızdır. Onlar, Türkiye'ye terör dersi vereceklerine, yasa değişikliği isteyeceklerine, bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine Avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık dramına karşı neden sessiz kaldılar, önce bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan bölgede görülen en büyük insanlık dramıdır. Bunları hatırlayacağız, çünkü dün Bosna'da yaşanan acılar bugün dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanmaya devam ediyor."
"Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte, trafik ve can güvenliği konusunda seferberlik başlatılacak"

Ramazan Bayramı'nda yaşanan trafik kazalarına değinen Yıldırım, yapılacak düzenlemeyle, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte ülke çapında trafik ve can güvenliği konusunda bir seferberliğin başlatılacağına dikkati çekti. Başlatılacak bu çalışmanın ölümlü kazaların daha da azalması için büyük katkı sağlayacağına işaret eden Yıldırım, kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi.
Osman Gazi Köprüsü'ndeki araç trafiği
Osman Gazi Köprüsü'nden araç geçişlerinin Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, 9 günde 1 milyon üzerinde vatandaşın bu konfordan yararlandığına dikkati çekti. Osman Gazi köprüsünün hayat kurtardığını, zaman tasarrufu yaptığını anlatan Yıldırım, yüzde 30 İzmit şehir geçişinin rahatladığını ifade etti. Yeni dönemde ulaşımda, az yakıt, az vakit, az nakit prensibinin olduğunu belirten Yıldırım, buna göre ulaşımın yapıldığını söyledi. Gençlere bir öğüdünün olduğunu kaydeden Yıldırım, "Size bir öğüdüm var gençler, ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun millete açıldığını anlatan Yıldırım, "Büyük müjdeyi o gün milletimizle paylaştık. Neydi o müjde, Türkiye'nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, iş kurmayı kolaylaştıracak.Damga eriğisi gibi bir uygulamayı büyük bir sorun olmaktan çıkaracak, iflas erteleme gibi hileleri ortadan kaldıracak, daha da ötesi işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek önemli kararlar aldık. Bu kararlarla, zaten var olan iyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek. Türkiye kalkınma, gelişme yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edecek" dedi.
Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiği

Atatürk Havaalanı'nda yaşanan terör saldırısına işaret eden Yıldırım, "Atatürk Havalimanı, bayramın son günü Cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışı gerçekleşti. Tam bin 443 uçuş kalkış gerçekleşti Atatürk Havalimanından. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler bir kez daha Türkiye'nin gücünü görmüş oldular. Sadece bu değil. Aynı şekilde Sabiha Gökçen. Yine tarihinin rekor trafiğine ulaştı. Bütün bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu" şeklinde konuştu.
İsrail ile olan ilişkiler
İsrail ve Rusya ile olan ilişkilerin normale döndüğünü anlatan Yıldırım, "Şimdi İsrail mutabakatı ile ilgili ileri geri laflar edenler var. Mliletime açıkça şunu ifade ediyorum. Biz Gazze Filistin de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize faydamız olacaksa, mutabakata varız. Bu anlaşma 3 madde içeriyoruz. Bunlardan birisi, mavi Marmara'da yaşanan, 10 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, şehit olmasıyla sonuçlanan olaydır. Bundan dolayı İsrail'in özür dilemesini şart koştuk. İkinci olarak burada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat ödenmesi. Ama bir şart vardı ki uzun süre direndiler, o da Filistin'e, Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, insani yardımların Türkiye'nin önderliğinde gerçekleşmesi. Bu konuda çetin müzakareler oldu. Nihayet bu şartıd İsrail tarafı kabul etti, mutabakat sağlandı. 11 bin tona yakın insani yardım, gıda, giyecek, ilaç Gazze'deki kardeşlerimize bayram sevinci olarak götürüldü. bundan sonra sağlık hizmeti verilemeyen, sanayisi iş hayatı durmuş o bölgelerin tekrar ayağa kalkmasında Türkiye başrolde olacak. Türkiye'nin liderliğinde bölge normale dönecek. Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflar yapmakla olmaz. İcraatla olur. Önümüzdeki günlerde Gazze'yle elektrik sağlanması için Enerji Bakanlığımız harekete geçiyor. Bu mutabakat bu hafta içerisinde Meclis'e gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak Meclis onayına sunulacak. Bölgede Filistinlilerin yaşamı çok daha iyi şartlara kavuşmuş olacak. İsrail'le uzun zamandan beri var olan anlaşmazlıklar, diplomatik sorunlar da bir ölçüde normalleşmiş olacak. Bundan sonra bölgede dostluklarla gelişmeyi hedefliyoruz. Bölge ülkeleriyle de dostluklarımızı kalıcı olarak geliştirmek artarak devam edecek. Biz, oradaki haklarımızdan vazgeçecek değiliz. Terörle mücadele konusunda hassasiyetimizi sürdürerek dostluklarımızı artırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Rusya ile olan ilişkiler

Rusya ile olan ilişkilere işaret eden Yıldırım, "Suratle ekonomik, turizm alanında birçok alanda karşılıklı işbirlikleri başlamıştır. Antalya'ya hasret kalan Rus misafirlerimiz buluşma mutluluğuna erişmiş buluyor" şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı tatili

Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuşarak, "Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleşiyor, böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız. Dolayısıyla, milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız Meclis üzerine düşen görevi yapar, milletini beklediği müjdeli haberlerin gereğini yerine getirirse güzel bir bayramı da geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur. Hepinize yapacağınız bu güzel çalışmalardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika