Barış Koç’tan “Selim için yeni bir gelecek’ sözü!

Barış Koç’tan “Selim için yeni bir gelecek’ sözü!

CHP Selim Belediye Başkan Adayı Barış Koç, belediye imkanlarından faydalanmak isteyen ilçe halkının belediye başkanına minnet etmeyeceğinin sözünü verdi.

Tacettin DURMUŞ

31 Mart yerel seçimlerinde Selim Belediye Başkanlığına layık görülmesi durumunda, belediyenin kapılarının vatandaşlara her daim açık olacağını ve aracı ile görüşmeden başkana ulaşabileceklerini taahhüt etti.
Selim’de şahsa özel imara geçit verilmeyeceğini de sık sık seçim kampanyasında ilçe halkına anlatan CHP Selim Belediye Başkan Adayı Barış Koç, işinin gücünün ‘Selim’ olduğunun da altını çizerek, ‘Selim için yeni bir gelecek’ sözü veriyor.
CHP Selim Belediye Başkan Adayı Barış Koç, göreve gelmesi durumunda Selim için hayata geçireceği öncelikli 18 projesini şu şekilde sıraladı:
Çok kıymetli Selim halkı. Yol, su, altyapı, çevre temizliği çevre düzenlemesi vs. hizmetler belediyelerin asli vazifeleridir. Bunları yapmak bir ayrıcalık değildir. Bilmenizi isterim ki tüm belediyeler İŞKUR’dan işçi çalıştırılmaktadır. Bu sadece iktidara ait belediyelere değil tüm partilere ait belediyelere de Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmış bir haktır. Bu durum hiçbir kişi, kurum vs. tarafından kendine mal edilemez. Geçmiş belediye başkanlarımızın yapmış oldukları projeleri yıkmak için değil daha güzel ve daha işlevsel projeler yapmak için geliyoruz.
PROJE KAYNAKLARIMIZ
AB yardım fonları, kalkınma ajansları, yerel yönetimlere verilen bütçeler, Belediyeler Birliği destekleri ve görüşme sağladığımız büyükşehir belediyelerinin kardeş belediyecilik anlayışı kapsamında elde edilecek kaynaklar…
PROJELERİMİZ
1.KİLİT TAŞ İŞLETMESİ
Geçmiş dönemlerde kurulmuş olan fakat şimdilerde yıkılmış olan Karo Kilit Taş İşletmesi tekrardan yapılacak ve halkın hizmetine sunulacaktır. Bu şekilde çevre il ve ilçelere pazarlama yapılarak belediyeye gelir sağlanacak ve en az 50 işçi istihdam dilecektir.
2. ET VE SÜT ENTEGRE TESİSİ
Hayvancılık bölgesi olan ilçemizde Et Ve Süt Entegre Tesisi kurulacak ve daimi olarak belli oranda işçi istihdam edilecektir.
3- MEZARLIKLARIN BAKIMI
İlçemizde bulunan kabristanlarımıza bekçi atanacak, kuran-ı Kerim dinletisi olacak, temizlik işleri yapılacak ve tüm çevre düzenlemeleri ve çiçeklendirme belediyemiz tarafından yapacaktır.
4-YEM FABRİKASI
İlçemizde yem fabrikası kurularak hem ilçe hem de köy halkının üretime yönlendirerek kendi ihtiyaçlarına uygun maliyetlerle gidermesini amaçlıyoruz. Kurulacak olan yem fabrikası daimi olarak işçi istihdamına katkıda bulunacaktır.
5. MERA YAYLA PROBLEMİ
Uzun zamandır kurallara göre uygulanmayan ve mağduriyet yaratan bu durumu 4342 say mera ve yayla kanunu çerçevesinde uygulayarak mağduriyetleri gidereceğiz.
6. HAYVAN BARINAĞI
Milyonlarca lira harcanarak yapılan ve şimdilerde İşlevsiz olan barınak faal hale gelecek sokak hayvanlarımız rahat edecek ve korkudan caddeye çıkamayan halkamız rahat nefes alacak.
7. HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN HALKIMIZA
Belediyemizin bütün imkanları seferber edilecektir.
8. ARAZİ YOLLARININ YAPIMI
Tarımla uğraşan ve çile çeken çiftçimiz İçin arazi yollarının çalışmasını yapacağız.
9. ÇİFTÇİ KORUMA
(Adı öyle ama çiftçiyi maddi anlamda zora sokan uygulama) Hayvancılıkla uğraşan ve zorluk çeken halkımızdan çiftçi koruma adı altında toplanan tırnak parası ve çiftçi koruma kaldırılacak. liçe sınırlarımızı bilen kır bekçileri belediyemiz bünyesinde çalıştıracaktır.
10.İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK
Geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitim İhtiyaçlarını tümüyle karşılamak için belediyemizin tüm olanaklarını kullanarak hem kendilerine hem de öğrenci ebeveynlerine destek olacağız.
11. SU ŞİŞELEME TESİSİ
Doğan pınardan gelen suyumuzu şişeleme tesisi kurularak gençlerimize iş kapısı açacağız.
12. HAYVAN GÜBRESİNİN TAŞINMASI
Hayvancılıkla uğraşan çiftçimizin en büyük dertlerinden biride hayvan gübresinin taşınması her hanenin hayvan gübresi belediyemiz tarafından taşınacak ve doğal gübre olarak tekrar belediyemiz desteğiyle halka dağıtılacaktır.
13- PARK SORUNU
Kalabalık ve işlek caddelerimizde gerek esnafın gerek otomobil sahiplerini sıkıntıya sokan durumları gidermek için çift şeritli yol yaprak sorunları gidemeye hedefliyoruz.
14. DÜZENSİZ PAZAR KURULMASI
Pazarcı esnafın gelişigüzel bir şekilde tezgah açmasından ve denetimlerin zayıflığından dolayı ilçe esnafının büyük sıkıntı yaşamasını engellemek için gelişigüzel pazar kurulmasına ‘dur’ ilçe esnafının mağduriyetini gidereceğiz.
15. SELİM TREN İSTASYONU RESTORAYSONU
Tren İstasyonumuzu gerekli görüşmeler neticesinde turizme kazandıracağız ve tüm halkımızın keyifle zaman geçireceği temiz bir piknik alanı inşa edeceğiz.
16- KADINLARIMIZA YÖNELİK FALİYETLER
Kadın kooperatifleri kurulacak ve her türlü destek yapılacak.
17. GENÇLERİMİZE YÖNELİK FALİYETLER
Gençlerimizin ve ilçe halkımızın zaman geçirebileceği halı saha ve sosyal alanların yanı sıra kapalı havuz vb.
18. DÜĞÜN SALONU VE SİNEMA SALONU
Geçmişte ilçemizde bulunan ancak şu an da eksikliği hissedilen halkımızın büyük bölümünün ilgi gösterdiği sinema salonu projesi hayata geçirilecektir. İlçemiz genç çiftlerimizin düğün organizasyonları için geniş kapasiteli düğün salonu in inşa edecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.

whatsapp-image-2024-03-05-at-13-56-51.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika