Bakan Kirişci, “Hayvan Pazarlarını Önümüzdeki Günlerde Açacağız”

Bakan Kirişci, “Hayvan Pazarlarını Önümüzdeki Günlerde Açacağız”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ülke genelinde hayvan yetiştiricilerini son derece olumsuz etkileyen Şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarının önümüzdeki günlerde açacaklarını söyledi.  

TACETTİN DURMUŞ 

Bakan Kirişci, yaklaşan kurban bayramı öncesi merakla beklenen açıklamayı Kars’ta yaptı. Kirişci, Kars Çayının evsel atıklardan kaynaklanan kirlilik yükünü azaltacak ve su kalitesini arttıracak olan ‘Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi’nin temel atma töreninde açıklamada bulundu. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci konuşmasında; “Şapın 7 tane versiyonu var. Bu SAT- 2 adını verdiğimiz Afrika kökenli bu hastalık malumunuz Ocak ayında başladı. Ve Şubat ayında daha fazla aksiyon aldı. Ama aşılama çalışmalarımız kapsamında önce aşı geliştirdik. Bu aşıyı da bu ülkenin veteriner hekimleri başta olmak üzere 200 Şap Enstitüsü çalışanı 37 gün gibi kısa bir sürede yerli ve milli olarak bu aşıyı ürettiler. Benin Karslı üretici hemşerilerim de bu aşıları kullandı. Bu sayede aşının etkisiyle birlikte burada görülen hatalığın artık sönümlenme noktasına geldiği, mihraplardaki bu yaygınlığın artık kontrol altına alındığını önümüzdeki günlerde de inşallah bu yasağı kaldıracağımızı belirtmek isterim. Kendisi de Tarım ve Orman Bakanlığı Komisyon Başkanı Kars milletvekili ve aynı zamanda bir veteriner olan Yunus Kılıç da bu konunun çok ciddi takipçisi oldu. Tıpkı diğer konularda olduğu gibi özel bir ihtisas isteyen bir konu olmasına rağmen bu konuyla da birebir ilgilendi. Ben kendilerine bu gayretleri için teşekkür ediyorum. Yani hayvan hareketlerimiz inşallah kısa süre sonra kamuoyuna yapacağımız açıklamalarla bunlarda serbest hale gelecek" dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber