Bakan Arslan’dan Çelenk Yerine Bağış

Bakan Arslan’dan Çelenk Yerine Bağış

Bakan Ahmet ARSLAN'dan Örnek Hareket, Çelenk Yerine Engelli Derneği Dolunay'a Bağış

BAKAN ARSLAN FARKINI YİNE ORTAYA KOYDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden kardeşi Okan Arslan’ın taziyesini memleketi Kars’ın Kağızman ilçesinde kabul etti. Bakan Arslan’ın taziyeye çelenk göndereceklerin merkezi Kars’ta bulunan engelli derneği Dolunay’a bağışta bulunmaları çağrısının ardından şu ana kadar dernek hesabına 240 bin TL bağış yapıldı. Bağışların halen sürdüğü ve rakamın daha da artacağı tahmin ediliyor.

Dün, tarifeli uçakla Kars Harakani Havalimanı’na gelen Bakan Arslan’ı, Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman ilçe Müftüsü Özcan Yılmaz ile vatandaşlar karşıladı. Buradan ilçesine geçen Bakan Arslan, babası Süleyman Arslan, ağabeyisi Hüseyin Arslan ve kardeşi Osman Arslan ile Kağızman Belediyesi Kapalı Pazar alanında taziyeleri kabul etti.

Edinilen bilgilere göre Bakan Arslan’ın cenazesinin olduğu gün (21 Temmuz) taziyeye çelenk göndereceklere “Çelenklerin parasının Kars’taki Dolunay Derneği’ne bağış yapılması” ricasında bulundu. Bunun üzerine çelenk gönedecek olanlar çelenk parasını bu derneğe bağışladı. 5 gün içerisinde derneğin hesabına 240 bin TL bağışta bulunuldu.

Bakan Arslan’ın bu örnek davranışı Karslıları gururlandırdı. En acılı gününde bile engellileri unutmayan bakan Arslan’ın bu davranışının herkese örnek olmasını isteyen Karslılar, Bakan Arslan’ın bu yardımseverliğini hayatın her alanında sürdürdüğünü söylediler.

Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı,”Sayın Bakanımız Ahmet Arslan her zaman bu yardımeverliğini göstermekte. Kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Bu bağışını da duyunca çok duygulandık ve mutlu olduk. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Kağızmanlı İşadamı Remzi Aras da, “Sayın bakanımız Ahmet Arslan taziyeleri ilçesi Kağızman’da kabul etti. Çünkü Karslıların Ankara’ya taşınıp masraf etmelerini istemedi. Bizzat ilçeye gelerek taziyeleri burada kabul etti. Çünkü kendisi insanlara yük olmak istemiyor. Çelenklerin yerine dolunay derneğine bağışta bulunulmasını istemesi de bizi ayrıca mutlu etti. Duyduğumuza göre şu ana kadar 240 bin TL bağış yapılmış. Bu bağış tabi ki artacaktır. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Bağışlar, Dolunay Derneğinin engelli üyelerini de sevindirdi. Derneğin Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Bakan Arslan’a bu ulvi davranışından dolayı teşekkür etti. Derneğin diğer üyeleri de “Sayın bakanımızla her zaman gurur duyuyoruz. Allah kendisinden razı olsun, rahmetli kardeşinin makamı cennet olsun” dediler.

Kars Vali Vekili Aydın, Tuğgeneral İnan, Belediye Başkanı Karaçanta, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Kars Vakfı Başkanı Güvensoy Group Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy, bazı il protokolü ile binlerce vatandaş, Bakan Arslan’a taziyelerini iletti.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber