Bakan Arslan, Yeni Düzenlemeyi Konuştu

Bakan Arslan, Yeni Düzenlemeyi Konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan AK Parti Kars Genişletilmiş Divan Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran gündemdeki cinsel istismar önergesinin çarpıtıldığını söyledi.

Bakan Arslan, Yeni Düzenlemeyi Konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan AK Parti Kars Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmada son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran gündemdeki cinsel istismar önergesinin çarpıtıldığını söyledi.

Önerge hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Bakan Arslan, örneklendirmeler yaparak bu önergenin ne anlama geldiğini anlattı. Katılımcılardan da yasayı iyi anlamaları gerektiğini, bilgi kirliliği ve çarptırmalar oluşturmak isteyenlere müsaade etmemeleri gerektiğini dile getiren Bakan Arslan, önergenin mağdur olan 3 bin kişiyi kapsadığını da hatırlattı.

Bakan Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Mecliste son günlerde tartışan ve kamuoyunun gündemine gelen saptırılan bir konu var. Değerli arkadaşlar; vekilim bilir İl Başkam bilir birçok arkadaşımız çok iyi bilir ki, burada da bazı ilçelere gidiyoruz genç yaşta sevmiş karşındaki çocuğu karşılıklı her ikisinin annesi babası da rıza göstermiş evlenmişler. 3 çocuk olmuş, 4 çocuk olmuş çocuk 7 yaşında, 8 yaşında 3 yaşında. Efendim kanunu geriye doğru çalıştırıyoruz ve diyoruz ki sen 18 yaşından önce bu kızla evlendin, seni içeri atıyoruz. Tamam içeri atalım içeri atınca ne olur ailenin rızası çocukların rızası ile kurulan bir aile var ortada. Bir ailenin geçimini sağlayan babayı alıyoruz içeri, çocukları ortada bırakıyoruz. Aklımız sıra 26 yaşında, 24 yaşında üç dört çocuklu bir bayanı aklı sıra koruyoruz. Bayan arkadaş ise ‘Beni perişan ettiniz, çocuklarla ortada kaldım, eşim içeride, ekmeğimi getirecek kimse yok, yalvarırım gereğini yapın’ cümleleriyle bize geliyor. Bunun gibi 3 bin kişi var. Biz bu tip kendi rızalarıyla, ailelerinin rızalarıyla genç yaşta evlenmiş, ev bark sahibi olmuş kanunun geri çalışması nedeniyle mağdur olanların mağduriyetini gidermek için bir düzenleme yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Muhalefetin tepkisinin her zamanki gibi başarıyı AK Parti’nin yapmasından kaynaklı olduğunu kaydeden Bakan Arslan, “Dün muhalefet milletvekilleri bu tip olanları bizden daha çok savunuyorlardı. Sırf bu Ak Parti'nin başarısı olmasın diye, vatandaşın teveccühünü kazanacak diye ona muhalefet etmeliyim diyerek çıkıp saldırıp bambaşka bir yere götürdüler. Bu konu oldukça nettir. Konunun bu olduğunu bilin, onların her zamanki saptırmaları ile başka anlamlar yüklemesine, başka yere götürmesine izin vermeyin. Çevrenizdekilere bu örneklerle birlikte bu kadar net anlatın lütfen.” dedi.

Sapla samanın karıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Bakan Ahmet Arslan, düzenlemeye ilişkin son olarak şunları söyledi; “Yarın öbür gün siz bunları evlenmek zorunda bırakacaksınız diyorlar. Dolayısıyla kızcağızın günahına gireceksiniz. Yok böyle bir şey. Bu mağduriyetlerin önüne geçen düzenleme oluşturuluyor. Lütfen sapla samanı, elmayla armudu birbirine karıştırılmasın. Olay oldukça nettir, sizin de kafanız bu konuda net olsun ve her yerden anlatın ve deyin ki biz bir yanlışın içinde olmayız, olmayacağımızı siz de çok iyi biliyorsunuz ama onlar yanlışın içindeymişiz gibi cümleleri, kelimeleri, işlevleri saldırarak ve saptırarak anlatıyorlar.” şeklinde konuştu.(KHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber