Bakan Arslan, söz vermişti

Bakan Arslan, söz vermişti

Kars’ın şehir içi yollarına 30 santim sıcak asfalt!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karslılara verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. 
Referandum sürecinde, ‘Kars’ın şehir içi yollarını sıcak asfalt yapacağız’ diye Karslılara söz veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, verdiği sözleri yerine getiriyor. Bakan Arslan’ın girişimiyle başlatılan asfalt çalışmaları kentin dört bir tarafında yapılıyor.
Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan Faikbey Caddesi, alt yapı ve yol söküm çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Sabah erken saatlerde başlatılan yol çalışmaları vatandaşlarında yüzünü güldürdü. Faikbey Caddesi üzerinde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını hayranlıkla izleyen vatandaşlar, Bakan Arslan’a, Kars’a yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.
Fiakbey Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarını yürüten ilgili firma yetkilisi Harita Mühendisi Engin Özmen, yaklaşık 2 aydır Faikbey Caddesi’nde çalıştıklarını söyledi.
Engin Özmen, “Yaklaşık 20 ay önce asfaltı sökerek ve kaldırımları yaparak başladık bu işe, Faikbey Caddesi’nin yoğunluğu ve trafikten dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık. Bundan dolayı işimiz çok yavaş ilerledi. Daha hızlı ilerleyebilirdik. Kaldırımlar bittikten sonra asfalta başladık. Normalde 55-60 santim derinliğe inmemiz gerekiyordu. Fakat bu alt yapılar ve doğalgaz bizi engelledi bu aşamada, bu yüzden 15 santim miks temelle, 10 santim şuanda dökmeye başladığımız binder tabakası ve 5 santim aşınmayla bitireceğiz. Zaten asfaltın kalitesini müşavir kontrolünde, karayolları kontrolünde olduğu için bitümde hiçbir sıkıntımız yok, bitümde karayolları malı o yüzden sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” dedi.
“Eksi 35 derece soğuğa göre yapılıyor”
Türkiye’nin en uzun süren ve en soğuk kışının yaşandığı Kars’ta, eksi 35’leri bulan olumsuz hava şartlarını da göz önünde bulundurarak, sıcak-soğuk ilişkisinden olumsuz etkilenmemesi için Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yöntemiyle asfalt, kışın soğuklarından etkilenmeyecek. Üzerine 5 santim aşınmaz tabakası da atılacak asfalt yıllarca bozulmayacak.
“İmalatlar 8 ay süren ağır kış koşullarına göre yapıldı”
Karslıların yıllarca yaşadığı yol sorununu sona erdirmek üzere Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce, 8 ay ağır kış koşullarına uygun imalatlar yapıyor, 3 katmandan oluşan asfalt tabakalar ve alt yapısı sağlam bir şekilde yapılıyor. Sathi kaplamaların üzerine yapılan imalatlar yaklaşık 30 santim üst yapıyla bütünleşiyor. Böylece asfaltın olumsuz hava koşullarından etkilenme riski ortadan kaldırılıyor. Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmaların havalar soğumadan tamamlanması hedefleniyor.
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce, asfalt çalışmaları başlatılan Fiakbey Caddesi’nin daha önce de kaldırımları baştan aşağıya yapılmıştı. Bakan Ahmet Arslan’ın yakından takip ettiği çalışmalar, vatandaşlardan da tam not aldı.

aw179357_08.jpgaw179357_07.jpgaw179357_06.jpgaw179357_05.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber