Bakan Arslan: Cazibe Merkeziyle Kars'ın ve bölgenin çehresi değişecek

Bakan Arslan: Cazibe Merkeziyle Kars'ın ve bölgenin çehresi değişecek

“İNSANLARIMIZ GÖRECEKLER Kİ CAZİBE MERKEZLERİ GÜNDEMDEN DÜŞMEMİŞ” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkezli...

“İNSANLARIMIZ GÖRECEKLER Kİ CAZİBE MERKEZLERİ GÜNDEMDEN DÜŞMEMİŞ”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkezli 23 ili kapsayan Cazibe Merkezlerinin her zaman Kars’ın, Karslı’nın ve bölgenin gündeminde olduğunu belirterek, bu yeni uygulamayla Kars’ın ve bölgenin çehresinin değişeceğini söyledi.

Bakan Arslan, “Cazibe merkezleri ülkenin gündemine peşpeşe bu kadar büyük proje gelince gündemden düştü gibi gözükür ama 23 il içinde çok önemli olan bu projeyle ilgili düzenlemeler son aşamaya geldi. Bakanlar Kurulu kararı çıktı ve yasal düzenlemeler yapıldı. Şimdi Kalkınma Bakanlığımız müracaatları alıyor. Kars’ta dahil olmak üzere müracaatlar yapılmaya başlandı. İnşallah müracaatlar bittikten sonra da Kars’ta veya diğer 22 ilde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların müracaatları alınacak. O projeler gözden geçirilip başlatılacak. İnşallah başlayınca insanlarımız görecekler ki cazibe merkezleri gündemden düşmemiş.” dedi.

Bakan Arslan ayrıca, “Gerek Kalkınma Bakanlığında gerek burada toplantılar yaptık, yine devam edeceğiz. Yakın zamanda yine bölge illeri olarak Kars, Ardahan, Ağrı yine dört il milletvekillerimizle, valilerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte İstanbul’da da bu yatırımı yapmak isteyen işadamlarıyla bir toplantı yapacağız. Özellikle onlara biraz daha fazla anlatıp onları birazda buraya çekmek adına çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Arslan daha sonra şunları söyledi:

“Tabi her zaman gelip burada kamuoyuyla paylaşmadığımız için devam etmiyor gibi gözüküyor ama bilinsin ki kamuoyuyla paylaşmasak da çalışmalar devam ediyor ve etmek durumunda. Çünkü çok önemli bir proje ve biz bu projeden bölge illeri olarak çok fazla yararlanacağız. Dolayısıyla insanımıza aş-ekmek, istihdam yaratacağımızı düşünüyoruz. Bu projelerle inşallah Kars’ın ve bu bölgenin çehresi çok değişecek, bu konuyu da özellikle bilgilerinize sunmak isterim.” KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber