Bakan Arslan: Bu ülke sonuna kadar mücadelesini verecektir

Bakan Arslan: Bu ülke sonuna kadar mücadelesini verecektir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul`daki terör saldırısına ilişkin "Kim olursa olsun, maşalık edenler, teröristler, terör örgütleri, nereden gelirse gelsin bu ülke, sonuna kadar mücadelesini verecektir. Geçmişte de bu mü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul`daki terör saldırısına ilişkin “Kim olursa olsun, maşalık edenler, teröristler, terör örgütleri, nereden gelirse gelsin bu ülke, sonuna kadar mücadelesini verecektir. Geçmişte de bu mücadeleyi vermiştir. Hiçbir terör örgütünün başarılı olma şansı yoktur. Hele bizim ülkemizde hiç yoktur.” dedi.

Bakan Arslan, İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Soner İdil’in cenaze törenine katılmak üzere geldiği Van’da Valiliği ziyaret etti.

Vali İbrahim Taşyapan tarafından karşılan Bakan Arslan, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşadıklarını, şehit polislerden Soner İdil’in Van’daki son yolculuğunda yanında olmak üzere geldiğini söyledi.

“Bu kadar büyüyen, bu kadar gelişen ve makûs tarihini yenen ülkenin bu büyük mücadelesinde birilerin ülkenin kalkınmasının önünü kesmek adına dış mihraklara, kötü niyetli mihraklara maşalık etmesi bizleri ziyadesiyle üzüyor.” diyen Arslan, şöyle konuştu:

“Kim olursa olsun, maşalık edenler, teröristler, terör örgütleri, nereden gelirse gelsin bu ülke, sonuna kadar mücadelesini verecektir. Geçmişte de bu mücadeleyi vermiştir. Hiçbir terör örgütünün başarılı olma şansı yoktur. Hele bizim ülkemizde hiç yoktur. Bunun en iyi örneği 40 yıldır alttan alta hazırlık yapıp, büyüyen birçok yerinden güya desteği arkasına alıp, daha da kötüsü gerçekten Peygamber ocağı olarak gördüğümüz silahlı kuvvetlerin içine sızıp, o kutsal üniformanın içine sızıp, silahımızı, tankımızı, topumuzu bize doğrulttukları halde başarılı olamadıklarını herkes gördü. Gerek milletimizin dik duruşu gerekse silahlı kuvvetlerimizin içerisindeki asli unsurlarımızın onlara yüz vermemesi adeta onlara şamarı vurması, 15 Temmuz’da terörün bu ülkede hiçbir şekilde başarılı olamayacağını gösterdi.”

Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Arslan, “İnşallah onlar kendi kanlarında boğulacaklardır. Çünkü bu ülke yediden yetmişe çocuğu, genci, yaşlı, kadını ve erkeği demeden bu ülke uğruna şehit olmaya, dün de bugün de hazır. Dolayısıyla biz bu saldırıyı lanetliyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Sadece PKK, DEAŞ, PYD, YPG’yi değil, hepsini lanetliyoruz.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin çok önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sadece 79 milyon için değil Türkiye’yi umut olarak gören, Türkiye’den medet uman, dünyadaki bütün mazlumlar için birlik ve beraberliğimiz önemlidir. İnşallah bu birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin daha da büyümesi, kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine çıkması için önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tekrar terörü lanetliyoruz. Rabbim onları kahrı perişan etsin. Ama özellikle şehitlerimizin aileleri bilsinler ki şehitlerin eşleri, çocukları ve aileleri bizlere bırakılan birer emanettir. Onlara şimdiye kadar baktığımız gibi bundan sonra da bakacağız. Mekânları cennet olsun.”

Bakan Arslan, Valilik ziyaretinin ardından şehit İdil’in cenaze törenine katılmak üzere Nurşin Camisi’ne geçti, daha sonra taziye evine gitti ve babasına başsağlığı diledi.

 

Lider Haber Ajansı (lha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber