Azerbaycan'da Devlet Bayrağı Günü

Azerbaycan'da Devlet Bayrağı Günü

 Azerbaycan Kars BaşkonsolosuNuru Guliyev, 9 Kasım Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının...

 Azerbaycan Kars BaşkonsolosuNuru Guliyev, 9 Kasım Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
BaşkonsolosGuliyev, 9 Kasım Azerbaycan'da Devlet Bayrağı Günü’dür. Bu gün bizim için aziz ve önemlidir. Bayrağımız bağımsız Devletimizin kutsal armasıdır. Bayrağımız gurur kaynağımızdır. Bayrağımız milli kimliğimizdir, diye konuştu.

BaşkonsolosGuliyev mesajında şu görüşlere yer verdi : “Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin Bakanlar Kurulu’nun 1918, 9 Kasım tarihinde oy birliğiyle kabul edilmiş kararı ile ve 1990, 17 Kasım tarihinde Milli Lider Haydar Aliyev’in teşebbüsü ile ilk kez Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Devlet Bayrağı olarak ilan edilen üç renkli bayrağımızın şanlı bayramı dolayısıyla sizleri en içten dileklerimle kutlarım. Bayrağımız bağımsız Devletimizin kutsal armasıdır. Bayrağımız gurur kaynağımızdır. Bayrağımız milli kimliğimizdir.Üç renkli bayrağımızın daima bağımsız Cumhuriyetimizin her köşesinde dalgalanması temennisiyle bu şanlı gün dolayısıyla her bir soydaşımızın bayramını tebrik ederim.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı olan Atatürk’ün mümtaz bir şahsiyet ve büyük bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78.yılında rahmetle anıyorum, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber