Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’ndan, Sevgi Evi Çocuklarına Özel İftar

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’ndan, Sevgi Evi Çocuklarına Özel İftar

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde misafir edilen çocuklar için iftar programı düzenledi. 

Tacettin DURMUŞ 

Grand Ani Otel’de geçekleştirilen iftar programına Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kars Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Işıklı Cami i-İmamı Seyyid Ahmet Erdem ile bazı daire müdürleri ve Başkonsolosluk personeli katıldı.

Düzenlenen iftar öncesi Kars Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Işıklı Cami i-İmamı Seyyid Ahmet Erdem Kuran’ı Kerim ve ardından iftar duası okudu. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna ve diğer protokol mensupları program boyunca sevgi evlerinde misafir edilen çocuklar ve sevgi evi anneleri ile aynı masada oturdu ve uzun süre sohbet etti. 

İftar sonrası yapılan duanın ardından konuşma yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Azerbaycan ile Türkiye’nin yüzyıllardan beri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını hatırlattı. Her iki ülkenin el ele ve omuz omuza birçok zorluğun üstesinden geldiklerini de belirten Başkonsolos Guşuyev, “Bu dostluk ve beraberliğimiz inşallah daim olsun, bayraklarımız ebediyen dalgalansın. He zaman bir ve beraber olalım. Birbirimize sarılalım ve destekleyelim. Bizleri kırmayarak iftar soframızı paylaşan tüm çocuklarımızın, annelerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz personelimizin, burada bulunan herkesin ve Kars halkının yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi. 

Başkonsolos Guliyev’in ardından konuşma yapan Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna da sevgi evlerinde kalan çocukları iftar programında ağıladıkları için Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev ve başkonsolosluk personeline teşekkür etti. 

Türkiye ve Azerbaycan’ın ‘iki devlet ve tek millet’ olarak her daim bir ve beraber olacaklarına dikkat çeken Tuna, bu özelliği her yerde dillendireceklerini ve yaşatacaklarını söyledi.

azerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(6).jpgazerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(7).jpgazerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(8).jpgazerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(9).jpg

azerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(1).jpgazerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(2).jpgazerbaycan-kars-baskonsoloslugu’ndan,-sevgi-evi-cocuklarina-ozel-iftar-(5).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber