Aydın'da üretim seferberliği: Bölgedeki tüm atlar sabana koşuldu

Aydın'da üretim seferberliği: Bölgedeki tüm atlar sabana koşuldu

Aydın’da koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirde yaşayanlar sağlık için evde kalırken, köylerde yaşayanlar ise üretim seferberliği başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Aydın dağları zor şartlarda da olsa ilmek ilmek işlenirken, yerleşim yerlerindeki sessizliğin aksine Aydın dağları şenlendi. Tarım makinelerinin işlemediği sarp arazileri sabana koştukları atlarla işleyen çiftçiler zor da olsa üretmekten mutlu olduklarını söylediler.

Sokağa çıkma yasağından tarım ile uğraşanların muaf tutulması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından üretim seferberliği yapılmasının ardından Aydın'ın incir üreten verimli dağlarına son yılların en güzel ve en titiz imarı yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda diğer işleri dolayısıyla arazisine ve incir ağaçlarına yeterince ilgi gösterip bakamayan çiftçiler bile bu yıl yapacak başka bir işi olmayınca gece gündüz tarım işi ile uğraşmaya başladılar.

Tüm dünyada görülen korona virüs salgını dolayısıyla Aydın ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, yerleşim birimlerinde sessizliğe neden olurken, tarla ve bahçeleri adeta şenlendirdi. Adeta üretim seferberliği başlatan Aydınlı çiftçiler, Aydın dağlarını ilmek ilmek işlemeye başladı. Günün ağarmasıyla mesaiye başlayan çiftçiler akşam karanlığına kadar bahçelerde ekim dikim işleriyle uğraşıp incir ve zeytin ağaçlarının bakımını yapıyor.

Engebeli olması nedeniyle asırlar öncesinde olduğu gibi arazileri atlarla işlemek zorunda olan çiftçiler, zor olsa da çalışmak zorunda olduklarını belirterek, bu dönemde insanlık için üretim yaptıklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem