Avukat Kadir Şeyda, MHP Kars Milletvekili aday adayı oldu

Avukat Kadir Şeyda, MHP Kars Milletvekili aday adayı oldu

Karslı hemşerimiz Avukat Kadir Şeyda partisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den aday adaylığını ilan ederek başvurusunu yaptı.

24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi yoğunluğun yaşandığı partilerden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular devam ediyor. Bu kapsamda Karslı hemşerimiz Avukat Kadir Şeyda, 27. dönem Kars milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Avukat Kadir Şeyda bir açıklama yaparak, “Gönül verdiğim Milliyetçi Hareket Partisinden Kars Milletvekilliği için aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. Tüm çalışmalarımın öncelikli nedeni; ülkemizin, devletimizin, insanlarımızın, kentimizin huzuru ve geleceğine hizmet etmektir. 24 Haziran seçimleri ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

AVUKAT KADİR ŞEYDA KİMDİR?

25 Aralık 1968 yılında Kars’ta doğdu. Eğitim hayatına Kars Cumhuriyet Ortaokulu’nda başladı. Sonrasında 30 Ekim Ortaokulu ve Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimine başladı. 1992 yılında Hukuk Fakültesinden mezun olarak meslek hayatına Kars Barosu’nda Stajyer Avukat olarak başladı. Mesleğini başarıyla icra etmesinin yanında Kars Ardahan Bölge Barosu Disiplin Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı’na seçildi. Ardından Türkiye Barolar Birliği Kars Delegeliği’ne seçildi. Aşıklık geleneğiyle yakından ilgilenen ve bu geleneğin devamı için çeşitli etkinliklerde son derece aktif rol alan Kadir Şeyda Kars Halk Ozanları Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Kurucu üyesidir ve uzun süre yönetim kurulunda yer aldı. İlgi alanları arasında pek çok spor dalı bulunan Kadir Şeyda, bir dönem Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla icra etti. Evli ve üç çocuk babası olan Kadir Şeyda halihazırda Antalya Barosu’na kayıtlı olarak mesleğini icra etmektedir.

avukat-kadir-seyda,-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-oldu-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber