Avrupalı ve ABD'li doğa tutkunları Sarıkamış'ı gezdi

Avrupalı ve ABD'li doğa tutkunları Sarıkamış'ı gezdi

Kars Kuzey Doğa Derneği üyeleri, "Doğayla Temasta Ol" sloganıyla 5 ülkeden Sarıkamış'ta ağırladıkları doğaseverler ile "Dünya Çevre Günü"nü kutladı.

Hırvatistan, Hollanda, İskoçya, İngiltere ve ABD'den gelen ve iki hafta boyunca Sarıkamış'ta kalan doğa meraklıları, Sarıkamış ormanlarını, dünyaca ünlü bozayıları, kurtları, yaban domuzlarını ve diğer yaban hayatını izleme fırsatı buldu.

Yaban çiçeklerini fotoğraflayan ekip, orman yollarında kuş gözlemlerken Keklik Vadisi, Katerina Av Köşkü ve Sarıkamış'ın güzelliklerini gözlemledi.

Kuzey Doğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, dernek ekibinin her gün doğayla temas içinde olduğunu belirterek, "Bizim için her gün Dünya Çevre Günü'dür. İçinde yaşadığımız ve hızla tahrip olan çevremizi senede bir gün hatırlayarak hızla yok olan doğayı korumamız mümkün değildir." dedi.

Kuzey Doğa Derneğinin 10 yılı aşkın süredir Doğu Anadolu'daki ekolojik araştırmaları, belgeselleri ve tanıtım çalışmaları sayesinde, dünyanın farklı ülkelerinden ziyaretçilerin Sarıkamış'ın yaban hayatını görmeye geldiğini anlatan Şekercioğlu, "Sarıkamış, Kars ve Türkiye'nin ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. En son ağırladığımız uluslararası grup, ilk başta gelmekte biraz endişeli olsa da kendilerine ülkemizin emniyetli olduğu konusunda güvence verdik ve Sarıkamış'tan çok mutlu ayrıldılar." ifadelerini kullandı.

avrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(6).jpgavrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(7).jpgavrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(8).jpg


avrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(2).jpgavrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(3).jpgavrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(4).jpgavrupali-ve-abdli-doga-tutkunlari-sarikamisi-gezdi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler