Atlı Kızaklar Geçim Kaynağı Oldu

Atlı Kızaklar Geçim Kaynağı Oldu

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde atlı kızaklar yöredeki gençlerin geçim kaynağı haline geldi.

Dedelerinin ulaşım aracı olarak kullandığı kızakların bugün turizm sektörünün hizmetinde olduğunu belirten 22 yaşındaki Ozan Karataş, ailesinin geçimini bu yolla sağladığını söyledi.123 kilometrekarelik yüzeyi yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buz tabakası kaplayan Çıldır Gölü, kış aylarında atlı kızaklara ev sahipliği yapıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği gölde turlar düzenleyen 12 atlı kızak, özellikle gençlerin de geçim kapısı haline geldi. Belirli bir ücret karşılığında yerli ve yabancı turistleri gezdiren atlı kızakçılardan biri olan Ozan Karataş, hobi olarak başladığı işi meslek haline getirdiğini belirtti.

Geçmişte atalarının ulaşım aracı olarak kullandıkları atlı kızakların artık turizm sektörünün hizmetinde olduğunu ifade eden Ozan Karataş, ailesinin geçimini bu yolla sağladığını anlattı. Atlarını çok sevdiğini söyleyen Karataş, Atlarımı ve yaptığım işi çok seviyorum. Atlarıma bir çocuk gibi bakıyorum. Buz üstünde atlarımla birlikte para kazanıyorum, eğer genç arkadaşlar bu işi yapmak istiyorsa önce iyi at alsınlar, gelen insanlara güzel hizmet versinler. Atlı kızak işini layıkıyla yapasınlar. Böylelikle bu aktiviteyi hem çoğaltsınlar, hem de para kazansınlar dedi.

Ozan Karataş, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Çıldır Kristal Göl Atlı Kış Şöleni'ne katıldığı 'atlı kızak' yaşırmasında birinci olarak altın madalya kazandı.

 

atli-kizaklar-gecim-kaynagi-oldu-(1).jpgatli-kizaklar-gecim-kaynagi-oldu-(3).jpgatli-kizaklar-gecim-kaynagi-oldu-(4).jpg

Suat İncedere

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan